• Publicerat 19 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Örebro SK tog idag emot AIK på hemmaplan under långfredagen. ÖSK lyckades ta sin första trepoängare för säsongen efter att Filip Rogic avgjort med ett vackert skott intill den bortre stolpen. 

Under långfredagen ställdes Örebro SK mot de regerande svenska mästarna AIK. Laget kom till matchen efter att de tagit en efterlängtad första poäng senast mot AFC Eskilstuna. Carlos Strandberg kunde göra sitt första mål för klubben, dessvärre kunde AFC kvittera med kvarten kvar, vilket också blev slutresultatet.

AIK å sin sida stod för en krampaktig första halvlek mot Sirius på Friends där laget fick se sig själva ligga under efter ett konstmål av Philip Haglund. Gnaget skulle likväl repa mod till den andra halvleken och kunde med hjälp av två mål vända på steken fram till en 2-1-seger.

Kaptenen Henok Goitom var högst bidragande till vändningen med sitt inhopp i den andra halvleken och får nu chansen från start för första gången den här säsongen. Noterbart är även att Stefan Silva petar Enoch Kofi Adu på det centrala mittfältet.

Lagens startelvor:

Örebro: Jansson – Lorentzson, Almebäck, Björkman – Björnkvist, Bertilsson, Gerzic, Rogic, Wright – Prodell, Strandberg

AIK: Linnér – Dimitriadis, Karlsson, Mets – Sundgren, Larsson, Silva, Elyounoussi, Lindkvist – Goitom, Lahne

Här nedan följer en liverapportering:

Matchen igång mellan Örebro och AIK.

Örebro får ett fint frisparksläge direkt, Gerzic får en fin träff men Linnér i AIK-målet kan parera undan med hjälp av näverna.

Annars är det en del felpassningarna här i början.

Stefan Silva får AIK:s första riktiga läge i matchen, men skottet går i gaveln från snäv vinkel.

AIK fortsätter att äga matchbilden här i början. Örebro likväl inte ofarliga när de väl sticker upp.

Nytt läge för AIK när Lahne får fritt läge i straffområdet. Men avslutet blir misslyckat och Jansson kan enkelt fånga in bollen.

Nästa jätteläge för AIK, Lahne löper sig fri och Silva kommer i en andra våg och får ett jätteläge. Jansson fläckar sig och kan med nöd och näppe ta bollen.

Efter 30 minuter spelade är det helt öppet på Behrn Arena, det är verkligen offensiven som predikas idag. Elyounoussi har hunnit med att runda målvakten, men kommit ur vinkeln och skottet i gaveln.

Sista kvarten ebbar spelat ut lite och Örebro kan få ett bättre grepp om matchen.

PAUS

Andra halvleken igång.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL Örebro trycker dit matchens första mål, efter att Björnkvist kommit runt fint på kanten, Rogic får bollen snett inåt bakåt och 1-0 är ett faktum för ÖSK.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL AIK kvitterar direkt efter att Elyounoussi tryckt upp bollen i nättaket.

Med snart bara 20 minuter kvar av matchen känns det helt öppet. Båda lagen är nog inte nöjda med bara en poäng här idag.

AIK fortsätter att jaga men Örebro har hittills inga problem att hålla emot.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL Rogic slår till med en drömträff. Han trycker dit bollen utanför straffområdet och den seglar in otagbart för Linner i det bortre hörnet.

AIK får ett sista läge när målvakten Linner kommer upp och är sånär att göra 2-2 men Jansson kommer upp med en fin räddning.

SLUT