• Publicerat 19 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Gais föll tungt med 3-0 mot Brage under långfredagen i superettan. En av snackisarna efter matchen var målvakten Marko Johanssons röda kort. 
– En sämre domarinsats har jag fan aldrig sett i mitt liv, säger Gais-tränaren Bosko Orovic enligt GP.

Gais tog under långfredagen emot Brage på Bravida Arena i superettan. En match som inte gick i Göteborgslagets tecken. Efter 23 spelade minuter stod det 1-0 på tavlan till Brage. Det stod sig sedan tiden ut i den första halvleken.

Värre skulle det sedan bli i den andra halvleken. Gais-målvakten Marko Johansson fick syna sitt andra gula kort i den 59:e minuten efter protest mot att domaren tog beslut om att han stötte ut bollen över sidlinjen till hörna, vilket målvakten protesterade mot genom att bland annat höja ena näven i luften.

Brage kunde sedan ta ett rejält kommande över matchen och trycka dit ytterligare två mål fram till 3-0 vilket också blev slutresultatet i mötet.

Gais-tränaren Bosko Orovic kunde efter matchen inte hålla igen känslorna, han var vansinnig över att Johansson blivit utvisad.

– En sämre domarinsats har jag fan aldrig sett i mitt liv. Vi har en målvakt som blir stämplad på armen och gör en reaktion. Killen (Kouakou) kastar sig, det är väldigt tydligt på bilderna efteråt. Vår målvakt får gult kort – för att han blev stämplad, säger Orovic under presskonferensen enligt GP och fortsätter:

– I den andra momentet reagerar han. Han tycker att bollen är inne på plan. Han får sitt andra gula kort. Jag tycker att det är beklämmande dåligt, fortsätter han.

Domaren Robert Daradic försvarar det röda kortet efter matchen på detta vis:

– Det är ett olämpligt uppträdande genom hans reaktion mot min assisterande. Han har redan en varning innan och reaktionen som uppstår efter att bollen har varit ute på kortlinjen, dels verbalt skrikande och dels gör han en kraftig gest. Det har domarkommittén sagt till oss att det ska bestraffas, säger domaren till GT.