• Publicerat 19 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

IFK Norrköping plockar sin första trepoängare för säsongen under långfredagen. Laget brottar till slut ner Falkenberg med de spektakulära siffrorna 4-3. FD:s utsände Peder Venseth ger nedan sin bild av matchen.

FEM SNABBA MED PEDER VENSETH EFTER IFK NORRKÖPING – FALKENBERG 4-3

Din bild av första halvlek? 

– Jag tycker att Falkenberg står upp bra första 30 innan Falkenberg lyckas jobba sig in i matchen mer och mer med sitt snabba anfallsspel. När Peking får igång det liret är de extremt svårstoppade hemma på Östgötaporten. Det blir även tre mål som faller under de första 45 minuterna. Kalle Holmberg stänker dit ett riktigt klassmål innan FFF kan kvittera för att kort därefter återigen få se sig själva i underläge efter att Jordan Larsson tryckt dit 2-1.

Christoffer Nyman ut med skada för andra matchen i rad – ett oroväckande mönster? 

– Ja, det måste man säga. Han kommer att behövas om Peking ska ha med toppstriden att göra i år. Nu kommer visserligen Holmberg in och gör det väldigt bra. Tur att de inte sålde honom vidare i vinter, då hade det varit ett mer akut läge på strikerpositionen.

En galen andra halvlek följde sedan; 4-3 till slut – rättvist? 

– Jag tycker nog att Falkenberg gott kunde ha fått med sig en pinne idag. De gör det bra matchen igenom tycker jag. Spelar moget för att vara en nykomling och använder sina styrkor på ett fint vis. Norrköping producerar även de bra fotboll under långfredagen och ska inte be om ursäkt för de tre poängen som de erövrade, men som sagt FFF var nog värda ett bättre öde idag.

Jordan Larsson gör två mål, men sätter samtidigt sitt lag i en svår sits med sitt röda kort: 

– Det kan man lugnt konstatera, Falkenberg fick ju också in en kvittering fram till 3-3 efter att Larsson fått utgå. Det som är än mer anmärkningsvärt är att han får sitt andra gula kort efter att ha sparkat undan bollen efter avblåsning. Det är båda klumpigt och faktiskt lite oprofessionellt. Jag hade inte varit nöjd efteråt om jag varit lagkamrat till anfallaren.

IFK Norrköping kan trots allt ta sin första trea – vänder det nu?

– Jag tycker IFK verkligen har blandat och gett här i inledningen. I den första halvleken mot AIK så dominerar laget kraftigt och visar upp sina kvalitéer på ett mycket fint sätt för att sedan senast mot Kalmar inte alls få till det. Idag är de återigen bättre, men det lossnar inte riktigt. Spelet flyter inte på som förväntat. Huruvida det vänder nu är en svår fråga att svara på men helt klart är att det säkert blir lättare nu efter att den första segern är i hamn.