• Publicerat 19 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Daniel Sundgrens övergång till grekiska Aris är nära. Men AIK släpper inte stjärnan innan man har en ersättare – en jakt som just nu har intensifierats. Samtalen med Mikael Lustig och Celtic uppges, enligt FD:s källor, nu växa.

Snart ser han alltså förlorad ut. Den grekiska ligafyran ser ut att bli ny hemvist för Daniel Sundgren. Enligt vad FotbollDirekt erfar så har nu Sundgren, 28, accepterat sitt personliga kontrakt medan förhandlingar pågår mellan AIK och Aris men ännu finns alltså inga papper skrivna.

FotbollDirekts Lennart Sandahl medverkade nyligen i det grekiska radioprogrammet ”Metro Sport 95,5 mhz”. Efter den inspelningen fick FD även nya uppgifter om att Aris nu ska vara beredda att höja det bud som det tidigare sprack på, kring 2,5 miljoner – detta kan nu höjas med cirka en miljon för en spelare med ett utgående kontrakt i december.

Det var annars grekiska SDNA och lite senare Gazzetta i samma land – som för några dygn sedan var först med att berätta om nyupptagna kontakterna mellan Aris och AIK och samtal som alltså har hunnit långt.

En SM-guldvinnare alltså på väg bort från AIK och hur man nu hårt jagar ett nytt namn.  Och det ser alltså ut att handla om Celtics Mikael Lustig.
Det är ju inte mer än en vecka sedan sportchef Björn Wesström för ”AIK Play” inte förnekade fortsatt kontakt med Skottlandsproffset.

Sent i går kväll fick så FD bekräftat att Lustig är en absolut huvudkandidat i det här läget och att en lösning ser ut att kunna nås – men utan att det ännu gått i lås.
Klart är hur som helst att AIK ska ha meddelat Aris och även huvudpersonen själv, att man inte går med på en affär innan man har ett nytt namn klart.

En annan detalj som återstår för att övergången ska kunna gå igenom är den om att AIK oavsett uppges vilja behålla sin wingback över den första kvalomgången till Champions League.

Uppgifterna om Aris och Daniel Sundgren kom första gången i slutet av januari men sprack då hårfint i en elfte timme.
Första gången det skrevs om Mikael Lustig och AIK var i november förra året och det var FotbollDirekt som gjorde det.

LENNART SANDAHL – OLA GUSTAVSSON