• Publicerat 19 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Nytt avsnitt med FD:s ”Allsvenskan runt”. Den här gången så serveras Patrick Ekwall middag på restaurang av Elfsborgs veteran Stefan Ishizaki. Det blir bland annat snack om den tunga fjolårssäsongen
– Då finns det två vägar en grupp kan gå. Antingen att man splittras helt, skyller i från sig, det blir grupperingar och en väldigt dålig stämning. Eller så blir det att spelargruppen sluter sig och man blir starkare, säger Ishizaki. 

FotbollDirekt har tidigare publicerat tre avsnitt i nya serien ”Allsvenskan runt”, ett program där Patrick Ekwall reser runt i Sverige och gör varsitt inslag med de 16 allsvenska klubbarna.

Sedan tidigare har han ätit surströmming med Falkenbergs nya ordförande Patrik Hannell och träffat Malmösupportern ”Handikapp Ultras”-Albin, som i sin rullstol följer MFF land och rike runt.
Och så har Ekwall träffat Hammarby och dess smått legendariske materialförvaltare Anders ”Biten” Bitén.

I det senaste avsnittet besöker Patrick Ekwall Borås och Stefan Ishizaki – i en annorlunda miljö. På Restaurang Vinci, där Elfsborgsveteranen ibland hoppar in i köket.

Ekwall bjuds på en Spaghetti olio aglio av Ishizaki, det blir snack uppväxten i Rågsved, vad som som är bra med Borås jämfört med Stockholm, Oslo och Los Angeles – och om den tunga fjolårssäsongen med Elfsborg.

– Då finns det två vägar en grupp kan gå. Antingen att man splittras helt, skyller i från sig, det blir grupperingar och en väldigt dålig stämning. Eller så blir det att spelargruppen sluter sig och man blir starkare. Och jag tyckte det var det senare som hände oss.

I fjol när det gick tungt så fick man höra det lite överallt säger Ishizaki:

– Borås är en liten stad. Man hör kommentarer varje dag. Inte bara på sociala medier, utan även ute på stan också.

Ekwall: Vågar folk komma fram?

– Ja, så är det. Men det är en fotbollstokig stad, folk bryr sig verkligen om fotboll.

Se hela avsnittet i videon nedan!