• Publicerat 18 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Den förre GIF Sundsvallsspelaren Ali Gerba driver numera en akademi i Kanada och har tidigare öppnat för att hjälpa sitt forna lag med nyförvärv. 
– Det är rätt så bra kvalitet på de kanadensiska verksamheterna och fotbollen som spelas nationellt. Så det är självklart något vi följer, säger klubbens sportchef Urban Hagblom till ST.

Ali Gerba tillhörde GIF Sundsvall år 2005 innan han säsongen därpå valde att flytta vidare till IFK Göteborg för att sedan testa lyckan i Norge. I dag driver den förre anfallaren en akademi och säger sig inte vara främmande till att samarbete med sin gamla klubb Sundsvall.

Klubbens sportchef Urban Hagblom kommenterar ett möjligt partnerskap så här:

– Det är inte omöjligt. Till syvende och sist handlar det om att hitta kvalitetsspelare. Det är rätt så bra kvalitet på de kanadensiska verksamheterna och fotbollen som spelas nationellt. Så det är självklart något vi följer, säger Hagblom till ST-sporten.

Det är framförallt när kanadicker kommer på tal som Gerbas expertis kommer till pass:

– Det är klart, skulle det vara kanadensiska spelare som vi är intresserade av så är vi självklart i kontakt med Ali. Vi skapade en god relation och det är något vi självklart kommer att följa och titta på, säger Hagblom till ST-sporten.