Även om det blev förlust mot Djurgården i måndags imponerade IFK Göteborg spelmässigt. Med Elfsborgskrossen färskt i minnet har Blåvitt överraskat positivt så här långt, detta eftersom många tippat att storlaget åker ur i år. Klubbdirektören Max Markusson rycker på axlarna över förhandstipsen.
– Vad folk tippar bryr vi oss inte så jäkla mycket om, konstaterar han för FotbollDirekt.se.

Efter fjolårets elfteplacering i allsvenskan, uttåg i Svenska cupens gruppspel och förlust i seriepremiären borta mot nykomlingen AFC Eskilstuna var det minst sagt jobbiga vindar som blåste i Blåvittland.

Redan inför årets säsong var det många som tippade att IFK Göteborg ramlar ner i superettan – och starten på 2019 motbevisade inte skepsisen kring storlaget direkt.

Men i hemmapremiären mot Elfsborg vände det för Blåvitt som krossade Boråsgänget i västderbyt med 3-0 och även om det blev förlust senast mot Djurgården med 2-1 imponerade IFK Göteborg spelmässigt på Tele2 Arena. Klubbdirektören Max Markusson stolt över vad hans lag presterade under måndagskvällen i Stockholm.

– VI fick en utvisning, hade två ramträffar, borde fått en straff, åkte på skada… Vi fick mycket skit emot oss, men vi struntade i det och sett över 90 minuter var Blåvitt ett bättre lag än Djurgården i den matchen, säger Markusson till FotbollDirekt.se.

Många har ju tippat att Blåvitt åker ur i år, men prestationerna mot Elfsborg och Djurgården talar väl för att ni inte bör vara så oroliga?

– Vad folk tippar bryr vi oss inte så jäkla mycket om. Det vi fokuserar på är att bygga ett bra lag  Elfsborgsmatchen i all ära där vi kunde ha vunnit med både 4-0 och 5-0, men sett till prestation var insatsen mot Djurgården ännu bättre faktiskt.

I måndags kom också beskedet att IFK Göteborg, likt hemmapremiären mot Elfsborg, inte får spela på Gamla Ullevi mot Helsingborg på annandag påsk. Hybridgräset håller ännu inte för spel och därmed tvingas Blåvitt återigen flytta till Nya Ullevi.

– Det är givetvis jobbigt. Gamla Ullevi är vår hemmaplan och det är där vi vill spela. Klart att det är tråkigt, men vi gjorde det bra på Nya Ullevi mot Elfsborg och nu är det bara att se fram emot HIF-matchen.

För FotbollDirekt konstaterade Blåvitts mittback Carl Starfelt att det hade varit jobbigare att kliva in på Nya Ullevi på måndag om de inte vunnit genrepet mot Örgryte och hemmapremiären mot Elfsborg där – två matcher som de dessutom höll nollan i. Max Markusson är inne på samma spår.

– Ja, vi har fina färska minnen därifrån. Fint minne från Tele2 var det inte, men ett bra minne sett till vår prestation. Nu närmar sig dessutom Lasse Vibe matchformen och offensivt har vi väldigt bra konkurrenssituation i laget för tillfället!