• Publicerat 18 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Falkenberg gästar imorgon Östgötaporten för möte med IFK Norrköping. På förhand en tuff bortamatch, men FFF ska göra allt som står i deras makt för att komma därifrån med poäng.
– Peking är ett bra lag som ännu inte har lyckats få en trea i årets serie och vår uppgift blir ju att se till att den sviten förlängs ytterligare en match, säger tränaren Hasse Eklund till klubbens hemsida.

Falkenberg har inlett sin sejour i allsvenskan med en vinst och två förluster. Senast åkte nykomlingen på ett tungt nederlag mot Häcken:

– Vi har snackat ihop oss om prestationen och tar feedbacken med oss in i nästa match. IFK Norrköping är ett bra lag som ännu inte har lyckats få en trea i årets serie och vår uppgift blir ju att se till att den sviten förlängs ytterligare en match, säger tränaren Hasse Eklund till klubbens hemsida.

Eklund har annars bra koll på Peking, som en viss före detta FFF-kapten vid namn Jens Gustafsson tränare, även tidigare FFF-spelarna Johannes Vall och Alexander Jakobsen tillhör numera klubben.

– IFK Norrköping är är duktiga på att driva spelet och vårt försvarsspel kommer återigen att ställas på prov. Sen när vi har bollen gäller det att vi har mer beslutsamhet i det offensiva spelet och att vi kommer till mer avslut i attraktiva lägen och låter IFK Norrköping ägna sig åt lite försvarsspel också i matchen, säger FFF:s huvudtränare, som fyllde 50 år i dagarna, och tillägger:

– Vi måste som vanligt ligga nära 100 procent i vår prestation och är beredda att göra många löpningar i nivå med vår ambition om att vinna matchen.

Falkenbergs trupp till matchen:

Hampus Nilsson, Johan Brattberg, Carl Johansson, Johan Lassagård, Tobias Karlsson, Nsima Peter, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Marcus Mathisen, Edi Sylisufaj, Jacob Ericsson, John Chibuike, John Björkengren, Anton Wede, Tobias Englund, Passi Prudence.