Foto: Bildbyrån

För ett par år sedan var Emir Bajrami landslagsman och utlandsproffs. Tyvärr fick han skadeproblem som han aldrig blev kvitt och avslutade sin karriär blott 30 år gammal. Nu gör han comeback i division 5. 

2005 kom Emir Bajrami till Elfsborg från Köping och året därpå var han med om att vinna SM-guld med boråsarna.

2010 såldes han dyrt till Twente och var då en av Sveriges största talanger. Landslagsspel och utlandsproffssejourer i AS Monaco och Panathinaikos FC följde. Men tråkigt nog var skadorna ett ständigt problem och 2015 återvände han till Elfsborg för att försöka få ordning på sina bekymmer.

– Kroppen sätter stopp, den vann till slut. Jag har stretat emot i sju och ett halvt år och nu går det inte mer. Jag är 30 år gammal, har ont varje dag, vad jag än gör – på fotbollsplanen, i vardagen. När chansen att få börja som tränare i IF Elfsborg, då kom det här beslutet väldigt naturligt, sa Bajrami när beskedet att han lägger av kom efter förra säsongen.

Men nu gör han ett comebackförsök, om än på mycket lägre nivå, i Tvärred/Vegby FC. Division 5-klubben berättar om en ”bomb” på sin hemsida där det alltså handlar om att man värvat den ex-allsvenske stjärnan.