Foto: Bildbyrån

Benjamin Nygren ställs mot den dubbelt så gamla Andreas Granqvist på måndag när IFK Göteborg tar emot Helsingborg. Superlöftet ser fram emot att möta landslagskaptenen.
– Det ska bli svinkul. Jag har nästan aldrig blivit så glad som när han gjorde mål i VM, säger Nygren till FotbollDirekt.se.

Andreas Granqvist fyllde i går 34 år. Benjamin Nygren fyller 18 år i juli. Därmed är det en dubbelt så ung Göteborgsanfallare som ställs mot landslagskaptenen när Blåvitt tar emot Helsingborg på måndag.

– Det ska bli svinkul haha. Jag har ju sett honom svinmånga gånger på tv och jag har nästan aldrig blivit så glad som när han gjorde mål i VM i somras. Det ska bli coolt att möta honom nu, säger Nygren till FotbollDirekt och varnar sedan för nykomlingen som hittills tagit sex poäng i årets allsvenska.

– De har slagit starka lag som Norrköping och Hammarby. Jag trodde redan på förhand att de skulle bli bra i år så jag är inte förvånad över deras start. De har ju bra spelare. Förutom ”Granen” finns ju också Wanderson där.

Även lagkamraten Carl Starfelt är imponerad av HIF:s framfart i inledningen av allsvenskan.

– Ärligt talat har jag inte superkoll på HIF, jag har inte sett någon av deras matcher, men det säger sig självt att de är ett bra lag när de vunnit mot Norrköping och Hammarby.  Lägger vi ner ett hårt jobb och spelar den fotboll som vi spelade mot Elfsborg och Djurgården tror jag dock att vi har stora chanser att vinna, konstaterar Starfelt för FD.

Varken Nygren eller Starfelt tycker att det är någon stor grej att Blåvitt återigen tvingas spela på Nya Ullevi i stället för Gamla Ullevi.

– Nya Ullevi är ju också vår hemmaplan. Göteborg är vår hemmaplan! Jag gillar Nya Ullevi också så jag lägger ingen fokus på det där faktiskt, säger Nygren och får medhåll av Starfelt.

– I vanliga fall skulle vi kanske bry oss, men nu har vi spelat två matcher på Nya Ullevi i år och vunnit båda – samt hållit nollan (1-0 i genrepet mot Örgryte, 3-0 i hemmapremiären mot Elfsborg). Därmed har vi en god känsla på Nya Ullevi så jag tycker inte det här är något jobbigt alls!