Foto: Bildbyrån

Daniel Sundgren ser ut att lämna AIK i sommar. Enligt grekiska Gazzetta.gr får ytterbacken igenom en flytt till Aris Thessaloniki – klubben som försökte köpa honom i vintras – men först efter kvalet till Champions League. Detta ska vara en förutsättning för att AIK ska acceptera budet. Parterna ska vara ytterst nära en överenskommelse, uppgifter som bekräftas av källor till FotbollDirekt.se. 

Daniel Sundgren var ytterst nära en flytt till den grekiska högstaligan och Aris i vintras. Men det föll på detaljer i betalningen.

– Det var väldigt nära, väldigt nära. Nästan lite störande nära. Men man har ju förstått att det är så det funkar i fotbollsvärlden. Det kan spricka på minsta lilla och det här var väl kanske inte minsta lilla, men det var… lite av en skitgrej kanske. AIK vet hur det fungerar och de ville ha allting på samma gång, lite så. Från olika parter. Sedan får man se det med de ögon man vill, sa Sundgren till C More inför den allsvenska starten.

Nu talar mycket för att affären med Aris är aktuell igen och att Sundgren får sin efterlängtade utlandsflytt.

Så sent som i går kom uppgifter från grekiska SDNA om att Aris inte gett upp Daniel Sundgren och att möten var inplanerade mellan Sundgrens representanter och Aris. I kväll skriver grekiska gazzetta.gr att affären i det närmsta är klar. Sundgren kommer att lämna AIK efter kvalet till Champions League, det ska ha varit ett krav från AIK:s sida, för att fortsätta sin karriär i Aris.

Parterna är nära en överenskommelse, vilket bekräftas av källor till FotbollDirekt.se.

Daniel Sundgrens kontrakt med AIK går ut vid årsskiftet.