• Publicerat 17 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

FotbollDirekt kunde tidigare i dag berätta att Hammarbys sportchef Jesper Jansson rest till Tanzania för att scouta under Africans Cup för 17-åringar. Expressen skriver nu att Bajen ställt in siktet på Wamba Leonel Djouffo, som i hemlandet Kamerun beskrivs som nästa Samuel Eto’o. 

Hammarby har tidigare varit lyckosamma med sitt socutingarbete i Afrika. Joseph Aidoo plockades in från Ghana och såldes sommaren 2017 till Genk för omkring 15 miljoner kronor.

18-åriga ivorianen Kossonou Odilon har i år spelat samtliga tre allsvenska matcher för Bajen och spås bli klubbens nästa stora försäljning.

Nu letar Hammarby på nytt nere i Afrika. FD kunde tidigare i dag berätta att sportchef Jesper Jansson rest ner till Tanzania för att scouta under Africans Cup för 17-åringar – och enligt Expressen är siktet inställt på 16-åriga Wamba Leonel Djouffo, som i hemlandet Kamerun beskrivs som nästa Samuel Eto’o.

Expressen skriver att Hammarby, som tävlar om anfallstalangen med utländska klubbar, vill göra klart med Djouffo redan nu med ett så kallat pre contract – där spelaren sedan skriver på för klubben på riktigt när han fyller 18 år. Så gjorde Bajen med Odilon och Djurgården gjorde likadant med Daniel Amartey.