Foto: Bildbyrån

Matteo Catenacci lånades nyligen ut från Djurgården till division 1-klubben Sollentuna. Ytterbacken född 2000 anser inte att det är en enorm nivåskillnad.
– Den är inte så stor som man kanske tror. För mig var utlåningen viktig. Jag har utgående kontrakt med Djurgården och måste utvecklas, säger Catenacci till FotbollDirekt.se.

Förra vintern tog Djurgården in Matteo Catenacci från Brommapojkarna. Ytterbacken född 2000 fick dock aldrig chansen i allsvenskan i fjol. Endast en gång var han med i truppen och för att få speltid lånades han 2 april – dagen efter Djurgårdens allsvenska premiär – ut till Sollentuna.

Väl i division 1-klubben har Catenacci ännu inte debuterat, men på fredag siktar han på spel.

– Då möter vi Carlstad United borta och den kommer jag spela. Eller ja, jag vet ju inte om jag kommer starta eller inte, men annars blir det väl ett inhopp. Jag har haft lite problem med foten, säger Catenacci till FotbollDirekt.se.

Kommer du spela till höger eller vänster i backlinjen?

– Ingen aning. Jag har testat både och, det kan bli vad som helst. Vi spelar med wingbacks här, jag tycker det är jävligt kul.

Vissa ytterbackar föredrar ju att spela wing än i en renodlad fyrbackslinje. Vad säger du?

– Jag har spelat i en fyrbackslinje hela livet, men som wingback finns större utrymme för att göra mål och assist. Man är mer delaktig i anfallsspelet.

Tränare i Sollentuna är Christer Mattiasson, tidigare spelare i Elfsborg, AIK och Djurgården. Catenacci gillar den forne anfallsbombern.

– Han är jätteskön och en bra tränare. Eftersom han själv gjort massa allsvenska matcher vet han vad som krävs.

Sollentuna har fått en jobbig start på säsongen. Förlust i premiären borta mot Sandviken med 3-1 och i helgen fick Stockholmsklubben nöja sig med 1-1 hemma mot Nyköping. Catenacci är dock imponerad av sitt nya lag.

– Av det jag sett är vi ett väldigt bra lag med individuellt skickliga spelare. Vi skapar mycket chanser och har ett bra passningsspel. Nu handlar det om att trycka in målen också.

Det måste vara en rejäl skillnad ändå för dig att komma från en allsvensk toppklubb till spel i division 1?

– Det är stor skillnad i tempo och kvalitet. Så ja, det är absolut skillnad, men faktiskt inte så stor som man kanske tror. För mig var utlåningen viktig. Jag har utgående kontrakt med Djurgården och måste utvecklas.

Vad har du och Djurgårdens sportchef Bosse Andersson för dialog?

– Det vi pratat om är att jag måste få speltid i år, sedan får vi se efter säsongen.