• Publicerat 16 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Degerfors hade chansen att göra som Varberg och ha maximala nio poäng efter tre matcher i superettan, men fick nöja sig med 1-1 borta mot Öster. Det innebär i sin tur att Växjölaget fortsatt är segerlöst den här säsongen.

Öster gjorde succé i Svenska cupen och gick vidare från gruppen på Malmös bekostnad. Väl i kvartsfinalen mot AIK visade Öster styrka och matchen slutade 2-2 – vilket tvingade fram en förlängning där Gnaget var numret större.

Väl i superettan har Öster inlett knackigt. Efter två raka kryss hoppades Växjölaget under tisdagskvällen på en trepoängare hemma mot Degerfors, men för tredje matchen i rad blev det oavgjort för Öster.

Degerfors tog ledningen i den tolfte minuten genom Rasmus Alm, framspelad av Christos Gravius. Bara fyra minuter senare kvitterade dock Öster. Anton Andreasson stod för framspelningen, Carl Johansson för målet.

Mötet i Växjö slutade 1-1 och för Degerfors innebär det att de inte tog chansen att göra som Varberg – och ha maximala nio poäng efter tre matcher. Degerfors nu uppe på sju pinnar i stället, vilket de ändå ligger tvåa med på samma poäng som Örgryte.