Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg fick Giorgi Kharaishvili utvisad mot Djurgården i går. Nu uppges Blåvitt överväga att överklaga det andra gula kortet till disciplinnämnden.

IFK Göteborg stod för en stark insats borta mot Djurgården i går, men trots det förlust 1-2 och dessutom fick Blåvitt Giorgi Kharaishvili utvisad. Georgiern varnades först i 55:e minuten och det andra gula kortet kom i minut 67 – och det sista kortet blev omdiskuterat. En löpduell med Elliot Käck, som föll… och domaren visade upp ett andra gult kort – felaktigt enligt många.

Kharaisvili är nu avstängd mot Helsingborg på söndag. Samtidigt finns det en öppning för att få avstängningen hävd. En paragraf i tävlingsbestämmelserna öppnar för att ändra domarbeslut som är ”uppenbart felaktigt, som varning eller utvisning”.

Häcken har överklagat gula kort tidigare och fått rätt hos disciplinnämnden – det var efter cupkvartsfinalen mot Gais då Paulinho fick två varningar och blev avstängd i semin mot Djurgården. Häcken överklagade och fick rätt angående det ena gula kortet, vilket gjorde att Paulinho var spelbar i semifinalen.

Enligt Göteborgsposten så överväger IFK att protestera mot det andra gula kortet. Det fanns dock ingen överklagan inne hos nämnden vid 14-tiden i dag, enligt nämndens sekreterare Pierre Blomqvist.

Paragrafen i Tävlingsbestämmelserna:

”Om domarbeslut är uppenbart felaktigt, såsom varning eller utvisning uppenbart utdelad till fel spelare, får de disciplinära konsekvenserna av beslutet, på ansökan av berörd spelare eller förening, ändras i efterhand av, såvitt avser förbundstävlingar, Disciplinnämnden”