Foto: Bildbyrån

Trots fint spel och många chanser på Tele2 Arena lämnade IFK Göteborg huvudstaden tomhänta efter 1-2 i baken mot Djurgården. Mittbacken Carl Starfelt känner dock stolthet över sitt lag.
– Vi gjorde det riktigt bra och vi ska fortsätta med den här kaxigheten, säger 23-åringen till FotbollDirekt.se. 

IFK Göteborg är på frammarsch. Efter den jobbiga 3-1-förlusten i premiären borta mot AFC Eskilstuna studsade laget tillbaka med att tvåla till Elfsborg på hemmaplan med hela 3-0.

I går blev det visserligen noll poäng borta mot Djurgården, men Blåvitt var det bättre laget och träffade stolpen två gånger. Stockholmarnas segermål kom först i den 88:e minuten där mittbacksparet Carl Starfelt och André Calisir inte lyckades få bort Mohamed Buya Turay som från nära håll tryckte in avgörandet. Vid Djurgårdens 1-0-mål lämnades även målnickaren Fredrik Ulvestad sopren i straffområdet och med pannan kunde norrmannen enkelt knoppa in ettan för hemmalaget. Starfelt menar att det fortfarande finns saker att jobba på i defensiven för Blåvitt.

– Vi får kolla på de situationerna igen och se vad vi kan göra inför framtiden. Klart att Djurgården inte ska få de där lägena i vårt straffområde. Känslan är att de knappt kom in i vårt straffområde överhuvudtaget. Det var väl 2-3 gånger och då blev det också farligt. Det här är något som vi jobbat med men vi får kolla på det ännu mer och skruva lite så kommer det bli bättre, säger Starfelt till FotbollDirekt och medger sedan stolthet över vad IFK Göteborg presterande under måndagskvällen på Tele2 Arena.

– Känslan är att Djurgården inte var värda tre poäng. Vi gjorde det riktigt bra och jag är är stolt över det sätt som vi spelade på. Sjukt surt med torsk och det är blandade känslor. Det är surt och man är besviken, men också stolt över att vi kom till Tele2 och gjorde en så bra första halvlek som vi gjorde. Djurgården skapade i princip ingenting medan vi hade två frilägen. Sedan i andra halvlek gjorde de mål ganska tidigt och vi fick sedan rött kort. Sättet som vi ändå lyckades trycka ner dem, med en man mindre, är riktigt bra och jag är stolt över grabbarna. Man får ta med det positiva från matchen. Samtidigt släppte vi som sagt in två mål där vi i bägge situationerna ska göra det bättre. Det är så man känner. Vårt spel sitter ganska bra men det är små detaljer som vi måste justera för att vinna sådana här matcher.

Djurgårdens Jonathan Ring, som spelade fram till Stockholmslagets två mål i går, imponerades av Blåvitt och konstaterade följande för FD efteråt.

– De läste oss bra och visste vad vi skulle göra kändes det som. Eloge till dem, men som tur var lyckades vi vinna matchen ändå, sa Ring sent under måndagskvällen. 

Carl Starfelt anser att IFK Göteborg hade scoutat Djurgården bra och han är själv belåten över hur han och hans mannar genomförde sin taktik mot Blåränderna.

– VI la upp en matchplan som visade sig funka väldigt bra. Vi har många spelare i laget som spelade på en väldigt hög nivå i går och som vann sin match i matchen. Ja, vår matchplan funkade mycket bra.

Många har tippat att ni får slåss för er överlevnad i år, men fortsätter ni så här lär Blåvitt inte ha några problem att hålla sig kvar i årets allsvenska va?

– Samtidigt vill man ta poäng när man spelar så här bra. Det är viktig ingrediens i det hela… Självklart spelade vi väldigt bra i går och vi har bra självförtroende, något vi inte hade förra hösten. Vi ska bara fortsätta med den här kaxigheten och behålla självförtroendet som vi har. Det är bara att köra vidare på det här spåret och jag är övertygad om att poängen kommer att komma. Vi måste dock fortsatt vara ödmjuka och vara medvetna om att det krävs ett jävligt stort jobb, det är det som ligger till grunden för prestationen. Vi har många spelare som är i form och det måste vi fortsätta ha. En väldigt bra insats mot Djurgården och likaså mot Elfsborg om man bortser från första 20 minuterna, avslutar Starfelt.