Foto: Bildbyrån

Malmö FF tog första segern men det såg inte bra ut med Arnor Traustason. Islänningen fick bäras ut på bår. Men nu visar det sig att det inte handlar om någonting värre.

– Han har fått en inklämning i fotleden, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson till Kvällsposten.

Det skulle ju i det läget det hände med Traustason bara spelas av. MFF ledde med 2- 0 när han plötsligt gick ner och det var så illa att foten vek sig på islänningen. Han fick i det läget bäras av banan med uppenbara smärtor.

Men bilderna med stjärnan på bår från i går kväll är nu inte så illavarslande som det såg ut.

Malmö FF:s fysio Jesper Robertsson till Kvp:

– Han landar illa med sin fotled så han klämmer den. Arnor hade för ett år sedan besvär med den fotleden, säger han.
– Detta är ingen allvarlig skada, vi vet vad det är. Han har alltså fått en inklämning i leden, det finns ingen frakturrisk eller något sådant, utan det gör bara förbannat ont när det väl sker.

Samtidigt konstaterar Robertsson att det för ganska precis ett år sedan var samma sorts problem, i samma fot, för Traustason.

– Sedan förra våren då han fick det, mot Trelleborg, har han inte haft några problem alls. Detta är första gången han hamnar i en maximalt olycklig situation.

– Jag vill inte dra några paralleller till då utan det kan gå väldigt fort. Vi är i den akuta fasen nu och det är lugnande besked och vi kommer att jobba med honom det närmsta dygnet och se hur det ter sig.