Foto: Bildbyrån

Hammarby har inte lyckats vinna i årets allsvenska och frågan är om Kossounou Odilon petas. Så väl hyllad som kritiserad så kan hans plats vara hotad. FD:s krönikör Patrick Ekwall anser att ivorianen borde petas.

Helsingborg imponerade stort i öppningen mot IFK Norrköping och var även in i det längsta med i bortamötet med Häcken innan det blev förlust. Ja, det är uppenbart en allsvensk nykomling som ser farlig ut för vilka som helst.
Hammarby å sin sida går ännu utan en fullpoängare. 1-1 mot både Elfsborg och Kalmar FF. Matchen senast såg emellertid avsevärt bättre ut och Bajen var överlägset i avslut på mål.

Kring enskilda namn så har Vidar Örn ännu inte levt upp till stora förväntningar som hänger kring hans namn. En annan är Kossounou Odilon som har jämförs med självaste Aidoo. Men allt eftersom har denna 18-åring från Elfenbenskusten fått problem.

Bland annat detta ingår i 5 frågor till FD:s krönikör Patrick Ekwall som i kväll finns på plats nere i Helsingborg för att bevaka matchen på Olympia.

1. Darrig start på säsongen för unga hajpade Kossounou Odilon. Är det dags att ställa honom åt sidan?
– Jag tycker nog att det är läge att vila honom. Killen är ung och talangfull, ALLT behöver inte komma på en gång. Särskilt inte eftersom Odilon gärna gamblar lite i sitt spel, trots sin orutin.

2. Synen på Vidar Örns mållösa start?
– Lite vibbar från hans tid i Malmö, då han gick mållös inledningsvis och sen exploderade. Han kommer göra mål, har har de egenskaperna men känslan är att behöver en islossning för att det ska ta fart.

3. Hammarby har två oavgjorda så här långt, du slog nyligen fast att storklubbarnas problem i inledningen visat sig överdrivna, detta efter AIK och MFF i helgen. Men hur skulle Bajen påverkas tror du av inleda med tre raka utan seger?
– Hammarby var ett topplag, lite överraskande, förra året. De har ingen tradition att ständigt vara guldtippade, så det är lite skillnad. Det finns en stabil grund i Jesper Janssons ledarskap på den här nivån och där är det stor skillnad på nu och då.
Men de har ännu inte givna egenskaper som säger ”toppstrid”. De är mer en smygande dark horse.

4. Viktigast för HIF så här långt? I skymundan av de största namnen har ett namn som Abubakari får högst betyg av Svenska Fans så här långt.
– Abubakari har trots allt en hyggligt gedigen bakgrund i allsvenskan efter sina år i Åtvid och Häcken. Viktig kugge på mitten, men grunden i HIF är Granqvist, Holgersson och Rasmus Jönsson. Det är namnen för mig mest så här långt.

5. Förlusten mot Häcken, handlade det mest om hög klass Häcken, än att HIF inte kom upp i klass?
– Jag tyckte HIF spelade alldeles för lågt för att kunna bedriva effektivt anfallsspel. Det blev bättre när de kom till lite mer ”desperation” i slutet och de kunde gett dom en poäng. Skillnad på hemmaplan dock. Och naturgräs.

Slutgiltigt, vem är din favorit i en sådan här match? Ditt tips?
– 1-1, va? Tror på det.