STOCKHOLM. Inlånande Mohamed Buya Turay har fått en ”perfekt start” på allsvenskan. Två matcher och två mål. Med flytet i ryggen så siktar han högt den här säsongen. Han drar sig heller inte för att hylla Astrit Ajdarevic och hans vänsterfot. 
– Mitt mål är att vara bland de två främsta i skytteligan. Men jag vill självklart vinna den, säger han till FotbollDirekt.se. 

Redan i fjol visade Mohamed Buya Turay upp sin näsa för målet.

Nio mål på en halvsäsong i Dalkurd innan han såldes till Sint-Truiden. Men tiden i Belgien blev misslyckad och i vintras presenterades han på ett årslångt lån av Djurgården. Där är han den givne anfallsstjärnan och i allsvenskan har han inlett närmast perfekt.

I premiären mot GIF Sundsvall (2-2) gjorde han inget misstag på Nicklas Bärkroths utsökta framspelning.

 

 

Och i den klara 3-0-segern mot Örebro var han påpasslig på den bortre stolpen när han (återigen) skarvade in ett inlägg – den här gången känsligt assisterad av Jonathan Ring.

 

 

Vad säger du om din start på säsongen?

– För mig är det en perfekt start. Jag har kommit in väldigt bra i Djurgården. Redan från början trivdes jag med laget, träningarna och spelsystemet som tränarna vill spela. Det passar mig.

En lättnad att göra mål direkt?

– Det är därför jag är här. Men inte bara för min egen skull och för mina egna mål. Men visst, det är min uppgift som anfallare att göra mål och mitt bästa för klubben.

Är det någon spelare i laget som du är extra imponerad av?

– Alla imponerar på mig! Alla, alla, alla är klass.

En stjärnvärvning är ändå Astrit Ajdarevic. Vad säger du om hans kvaliteter?

– Astrit är one of a kind. Vilken vänsterfot! Han har så många kvaliteter.

Tror du att han kan assistera dig framöver?

– Jag ser fram emot det. Det är därför vi är ett lag. Vi hjälper varandra, men jag ser fram emot hans assist (skratt).

Nio mål i fjol och då i ett bottenlag. Vill du på att vinna skytteligan i år?

– Jag spelade inte mer än halva säsongen. Den här gången har jag inte bråttom. Den här gången ska jag spela hela säsongen och se vad som händer. Mitt mål är att vara en av de två främsta i skytteligan den här säsongen. Men självklart vill jag vinna den.

På måndag väntar IFK Göteborg, hur ser du på matchen?

– Jag är självsäker nog att säga att vi kommer krossa varje lag vi möter. Så som vi spelar… jag älskar sättet vi spelar på. Vi kommer att ta tre poäng.