• Publicerat 14 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Simon Sandberg har varit Hammarbys bästa spelare i de två inledande matcherna i årets allsvenska. FD:s krönikör Magnus Österberg anser att högerbacken snart bör knacka på dörren till landslaget.
– Jag tror definitivt att han kommer vara med i diskussionen inom ett år, säger Österberg. 

Det var inför förra säsongen som Hammarby hämtade in Simon Sandberg, som närmast kom från Levski Sofia i Bulgarien. Dessförinnan hade högerbacken ett par lyckade år i Häcken bakom sig.

Starkt debutår av Sandberg i den grönvita dressen i fjol och nu i Hammarbys två inledande allsvenska matcher har han varit lagets bästa spelare.

Först mot Elfsborg i Borås (1-1) och så senast briljant på sin kant när Bajen återigen spelade 1-1, denna gång hemma mot Kalmar. Sandberg slog passningen till Nikola Djurdjic kvitteringsmål och när Djurdjic trodde att han även prickat in 2-1 på stopptid (som vinkades av för offside) var det Sandberg som hittade fram till serben med ett utsökt inspel.

FD:s krönikör Magnus Österberg anser att 25-åringen snart bör knacka på dörren till landslaget.

– Det finns gott om skickliga svenska ytterbackar. Mikael Lustig har ju prenumererat på högerbacksplatsen i landslaget i många år och spelare som inte ens finns med i Blågult är ju namn som Johan Larsson, Joel Andersson och Anton Tinnerholm. I mina ögon är Simon Sandberg dock en väldigt bra högerback och får han hålla sig frisk och inte drabbas av småskador tror jag definitivt att han kommer vara med i landslagsdiskussionen inom ett år, säger Österberg.

I morgon kväll gästar Hammarby Olympia för match mot nykomlingen Helsingborg – ett HIF som vunnit mot Norrköping och förlorat mot Häcken i allsvenskans inledning. Österberg anar en jämn drabbning.

– Det är alltid tufft att möta nykomlingarna första 3-5 omgångarna och HIF är ett bra lag. Matchen spelas dessutom på naturgräs och Helsingborg har ju längtat till denna typ av matcher efter de två åren i superettan. De kommer vara jäkligt taggade och det känns verkligen som 50-50 på förhand!

Med Vidar Örn Kjartanssons intåg i Bajen har Vladimir Rodic förpassats till bänken. Hur ser du på att stjärnvärvningen från i somras inte ens tar en plats i elvan längre?

– Alla offensiva spelare behöver producera poäng för att förtjäna en plats på planen. Nikola Djurdjic var bra senast. Han fick chansen – och tog den. Rodic kommer också få sina chanser och då gäller det att han tar till vara på dessa.

På tal om Djurdjic såg han ut att trivas bra ihop med Kjartansson mot Kalmar?

– Exakt. Kjartansson borde ha gjort två mål och Djurdjic var som sagt bra. Jag tror att Djurdjic tycker det är skönt att Kjartansson kommit för då slipper han känna pressen att han måste göra målen. Nu kan Djurdjic gå ner och möta, var ute på kanterna och känna sig delaktig. Det kommer komma fler poäng från Djurdjic och jag är säker på att det kommer lossna för Kjartansson!