• Publicerat 14 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Malmö FF tog en blytung trea hemma mot Östersund under söndagskvällen. Markus Rosenberg svarade för ett mål och en assist i 2-0-segern och FD:s Casper Nordqvist är mäkta imponerad av kaptenen.
– Rosenbergs betydelse för MFF är monumental, utbrister Nordqvist. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER MALMÖ – ÖSTERSUND 2-0

Rättvist?

– Minst sagt. Det här var Malmös match från början till slut. Jag skulle inte säga att Östersund var tama – utan det var snarare MFF som var ruggigt bra i dag. Inget snack om saken!

Rosenberg planens gigant?

– Japp. Rosenbergs betydelse för MFF är monumental. Första starten sedan skadan på Stamford Bridge i februari och oj vad det märktes att kaptenen var tillbaka. Inte bara ett mål och en assist i kväll utan också delaktig i det mesta framåt.

Lyxproblem att slänga in Jo Inge Berget, Erdal Rakip och Guillermo Molins, hur ser du på det?

– Tja, att Uwe Rösler har en makalös offensiv trupp att jobba med. Dessutom satt Romain Gall kvar på bänken hela matchen. Att ha tillgång till dessa spelare kommer bli guld värt för MFF när allsvenskan ska kombineras med Europaspel senare i år.

Vänder det nu för MFF?

– 1-1 mot ett väldigt bra Häcken i premiären är inget att skämmas över. Desto svagare insats borta mot Sundsvall (förlust 3-1), men när den här serien summeras tror jag att MFF kommer stå som segrare av allsvenskan. Toppkonkurrenterna AIK och Norrköping har ju heller inte rosat marknaden direkt i inledningen av årets säsong!

Östersund då, hur bra är Jämtlandslaget anno 2019?

– Hossam Aiesh oerhört viktig i offensiven. Försvinner han så tappar laget också mycket kreativitet. Tom Pettersson navet i backlinjen och på mittfältet tycker jag ändå att ett namn som Charlie Colkett visat sig vara helt rätt för ÖFK. Ingen guldstrid att tala om här inte, men kanske att de kan slåss om en Europaplats – men då ska de också lyckas behålla nyckelspelarna i sommar!