Foto: Bildbyrån

I januari försvann Nicolas Stefanelli från AIK till Cypern på ett lån. Sedan dess har inte mycket hänt. Istället en händelse som ändrade spelreglerna i AIK:s plan när Anorthosis drabbades av ett tungt poängavdrag och förstörd säsong.

Det går ju inte det minsta att det är någon brist på anfallare i det AIK som nu precis gått in i den allsvenska säsongen. Men jämte finns det ännu mer på lut med ett namn som Nicolas Stefanelli.
Tiomiljonersaffären från Argentina är ju utlånad under vårsäsongen till Anorthosis Famagusta och ser därefter inte ut att ingå i cyprioternas planer.

Nej, Stefanellis fotbollsliv där nere har inte blivit det förväntade. Något som allra mest har att göra med att klubben drabbades av sex poängs avdrag, något som gjorde så att det blev spel i en nedflyttningsserie, detta för en klubb som var femma när Stefanelli skrev på och ansedd med 13 ligatitlar genom åren.

LÄS: SEBASTIAN LARSSON FÖRSTÅR INGENTING 

Nu går det inte att påstå att Cypern-vistelsen är ett misslyckande för AIK-anfallaren men likväl långt i från en succé. Argentinaren har trots allt startat i sju av 10 matcher men har samtidigt inte gjort mer än ett mål (på straff).

Dessvärre så har han på slutet också fått mindre och mindre speltid och han ser knappast ut att ingå i coachen Jurgen Stroppels idé för nästa säsong. Stefanelli har annars mestadels placerats på en kant.

Frågan är nu hur AIK hanterar Stefanellis situation där nere (?) med tanke på vilken betydelsefull och högt förväntad affär han var när han hämtades från Argentina till Sverige för två år sedan.

Nicolas Stefanellis kontrakt med AIK gäller ännu för lång tid framåt, till december 2020.
24-åringen från Quilmes sade så här om AIK:s överenskommelse med cyprioterna till Expressen i mitten av januari:

”Jag trivs fantastiskt bra i AIK och tycker otroligt mycket om klubben, samtidigt har jag höga mål och stora drömmar som spelare och där är speltid en stor och viktig del för min utveckling. Därför är utlåningen ett bra alternativ för mig i detta läge”.