• Publicerat 13 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Nykomlingen Falkenberg blev en munsbit för Häcken under lördagen i allsvenskans tredje omgång. Paulinho svarade för två mål och en assist när Häcken vann i Halland med 3-0. 

Häcken hade fyra poäng efter två matcher. 1-1 i premiären borta mot Malmö följdes upp med en 2-1-seger hemma mot nykomlingen Helsingborg.

Nu drabbade Häcken samman med en annan nykomling, denna gång Falkenberg på bortaplan. Hallandslaget vann sin premiär hemma mot Örebro med 1-0 innan det blev en tung förlust borta mot Östersund i en galen historia där ÖFK vann med 3-2 efter mål alldeles i slutet av matchen.

0-0 i paus på Falcon Alkoholfri Arena mellan Falkenberg och Häcken där gästernas brassestjärna Paulinho hade två kalaslägen att ge sitt lag ledningen på. Först snuvades han av hemmalagets målvakt Hampus Nilsson där keepern svarade för en jätteräddning när Paulinho bara skulle raka in bollen från en meter.

Anfallaren träffade också ribban i den första halvleken efter skott utanför straffområdet.

1-0 Häcken kom i stället i den 53:e minuten. Paulinho den här gången som framspelare och då gick det vägen. Högerbacken Godswill Ekpolo hittade nätet inne i straffområdet efter brassens pass och Falkenberg i underläge.

I den 66:e minuten utökade Häcken till 2-0 och den här gången var det just Paulinho som slog till själv. En frispark i krysset och Falkenberg i rejäl brygga. Detta var andra fullträffen för fjolårets skyttekung i årets allsvenska.

Paulinho fullbordade slutresultatet till 3-0 när han med kvarten kvar rullade sitt andra mål för dagen. Hampus Nilsson maktlös vid brassens friläge.

Häcken vann med 3-0 och har nu sju poäng av maximala nio. Falkenberg kvar på sina tre pinnar.

Falkenberg: Nilsson – Brink Joza, Johansson, Karlsson, Ericsson – Söderström, Mathisen, Björkengren, Englund – Sylisufaj, Carlsson

Häcken: Abrahamsson – Ekpolo, Lindgren, Toivio, Andersson – Berggren, Faltsetas, Irandust – Yasin, Jeremejeff, Paulinho