• Publicerat 13 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

På måndag gästar Hammarby den stjärnspäckade nykomlingen Helsingborg. Mittbackslöftet Kossounou Odilon har haft en tung start i allsvenskan, men FD:s krönikör ser inte att det kommer ge så mycket att peta ivorianen.
– Det vore ingen katastrof att bänka Odilon, men jag tror inte att det är lösningen på problemet, säger Magnus Österberg. 

Han lovordades ordentligt i cupspelet, men i allsvenskans två inledande matcher har Kossounou Odilon haft det tyngre. Visserligen ingen avgörande groda mot Elfsborg i premiären (1-1), men senast mot Kalmar var det ivorianen som olyckligt halkade vilket resulterade i Kalmars ledningsmål i 1-1-matchen på ett utsålt Tele2 Arena.

Nu på måndag drabbar Bajen samman med Helsingborg på Olympia, ett HIF med offensiva namn som Alexander Farnerud, Wanderson, Rasmus Jönsson och Andri Rúnar Bjarnason. Diskussioner bland supportrar förs att den 18-åriga guldklimpen bör petas för att på så sätt flytta ner Mads Fenger i mittförsvaret bredvid David Fällman. FD:s Magnus Österberg är dock inte riktigt lika säker på att det är lösningen.

– Det är jävligt lätt att säga det där… Odilon är yngst och har gjort ett par misstag, men jag tycker inte att det är rätt väg att peka ut enskilda spelare, i synnerhet inte de yngre spelarna. Det är många andra namn i Bajen som heller inte varit fläckfria än så länge och där man ska ställa högre krav, säger Österberg.

Tänker du på någon särskild?

– En sådan som David Fällman har inte varit superstabil. Beror det på att han har Odilon bredvid sig eller är Fällman ur form? Om det sistnämnde stämmer, ska då det kosta Odilon en startplats? Det är hönan eller ägget liksom… Om Odilon påverkats negativt av starten ska han kanske få stå åt sidan, men om han gått vidare och blivit starkare av det här ska han fortsätta spela från start!

Hur hade du gjort då om du varit Stefan Billborn?

– Det är inte givet att plocka av spelare, då kan Fällman bänkas lika gärna. Nu möter Bajen ett HIF med en stor och stark forward i form av Bjarnason och då behövs duellspelet. Just i duellspelet har Odilon varit bra och han behöver ju inte suga ner bollen varje gång, det räcker ibland med att han nickar undan den (skratt). Det vore ingen katastrof att bänka Odilon, men jag tror inte att det är lösningen på problemet heller.