Aslak Fonn Witry har gjort stor succé i Djurgården. Sportchef Bosse Andersson anar att norska högerbacken redan under 2019 kommer bli uttagen i a-landslaget.
– Jag tror att det är ganska nära. Han kan ju även välja spel för USA. Jag är övertygad om att han kommer bli uttagen redan i år. Om han sedan väljer det norska eller amerikanska landslaget, det är upp till honom, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

I december värvade Djurgården in Aslak Fonn Witry från norska Ranheim. Högerbacken sågs som Felix Beijmos ersättare, samma Beijmo som i juni såldes till Werder Bremen för omkring 30 miljoner kronor.

Witry har visat sig vara en dundersuccé. Redan på Gran Canaria-lägret i januari hyllades han och så svarade 23-åriga norrmannen för mål i Svenska cupen mot Elfsborg. Senast mot Örebro dessutom två fullträffar i 3-0-segern.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson har svårt att svara på huruvida Witry gjort det ännu bättre i inledningen än när Beijmo kom från BP inför 2017 års allsvenska.

– Witry är ju två år äldre och har gjort fler tävlingsmatcher än vad Beijmo hade gjort som ju kom från division 1. Witry har ändå spelat i norska högstaligan. De är två liknande spelare, två väldigt bra ytterbackar. Svårt att jämföra, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

Hur nöjd är du med värvningen av Witry?

– Klart att vi hade goda kunskaper om honom. Vi hade följt honom länge och det är alltid kul när spelare levererar. Aslak är en otroligt härlig kille och vi är givetvis stolta.

Ni sålde Beijmo för omkring 30 miljoner kronor till Werder Bremen i somras. Nu är Witry visserligen två år äldre, men tror du att han kan gå för liknande summor den dagen ni säljer honom?

– Oj, han har varit här under en så kort tid så det är omöjligt att säga. Fortsätter han så här kommer Djurgården inte att vara hans slutdestination. Det var det vi pratade om redan när han skrev på, att han vill vidare. Sedan när det blir får framtiden utvisa.

Witrys landsman och lagkamrat i Djurgården PK Bråtveit togs ut i Norges senaste EM-kvaltrupp. Hur nära tror du att även Witry är att komma med i Lars Lagerbäcks landslag?

– Jag tror att det är ganska nära. Sedan har Aslak flera möjligheter, han kan ju även välja spel för USA. Jag är övertygad om att han kommer bli uttagen redan i år. Om han sedan väljer det norska eller amerikanska landslaget, det är upp till honom.

Hur ser du på Felix Beijmos sejour i Werder Bremen? Han har haft svårt att ta en tröja…

– Klart att vi följer honom och han har ju fått lite speltid, men det är också tuff konkurrens där. Det intressanta är nog nästa år.

Finns dialog om att låna hem honom?

– Nej, det har vi aldrig haft utan Felix är fokuserad på Werder Bremen.