• Publicerat 13 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Göteborgs supertalang Benjamin Nygren har inlett den nya säsongen förtroendeingivande. Mål och två assist senast mot Elfsborg gör att temperaturen nu höjs ytterligare kring 17-åringen.
– Jag skulle säga att man ska ha stora förhoppningar snarare än stora förväntningar, säger FD:s krönikör Magnus Österberg till FotbollDirekt.se.

IFK Göteborg åkte först på en premiärsmäll mot nykomlingen AFC Eskilstuna. För att senast komma tillbaka med hjälp av en meriterande 3-0-seger hemma mot Elfsborg.

Mittfältaren Benjamin Nygren fick chansen från start i båda mötena med varierad framgång. I matchen mot AFC var det en isolerad 17-åring som sprang runt på planen för att mot Elfsborg visa framfötterna på ett helt annat sätt. Supertalangen låg bakom alla tre målen med hjälp av två framspelningar och ett mål.

LÄS: EKWALL – ”FÅ SOM KAN SKRYTA MED DET BLÅVITTS AKADEMI GJORT

FotbollDirekts Magnus Österberg här om sin syn på Nygrens derbyframgång mot Elfsborg.

– Nygren är duktig, däremot har man inte sett så mycket av honom. Han har inte så många matcher på sitt cv helt enkelt. Med det sagt är det klart som tusen att det är en väldigt spännande spelare. Han kan komma att ta flera kliv framåt med tanke på att han nu kommer att tilldelas mer speltid. Trots det ska man inte spänna bågen allt för mycket, säger FD:s krönikör Magnus Österberg till FotbollDirekt.se.

Med tanke på den fina starten – var ska förväntningarna ligga?

– Han har mycket i sig, men för en spelare i den här åldern kommer det troligtvis att gå mycket upp och ner. Inte i 100 fall av 100 men i ganska stor utsträckning. Sen är han i stort behov av att omgivningen fungerar. Jag skulle säga att man ska ha stora förhoppningar snarare än stora förväntningar.

Vad är det speciellt som sticker ut med Nygren – hans x-faktor?

– Han är väldigt välutbildad i akademin. Han har bra i tajmning i djupled, det händer hela tiden saker runt honom offensivt. De egenskaperna plus hans låga ålder gör att det per automatik blir spännande.

Poäng redan i form av mål och assist – vad är ett godkänt snitt för Nygren när säsongen ska summeras?

– Det är svårt att kräva ett poängsaldo, speciellt när det finns frågetecken för IFK Göteborg som helhet. Hans start var det bästa som kunde hända honom och naturligtvis Blåvitt. Det här är en kille som kan producera och påverka matcher men jag vill inte sätta några exakta siffror. Fortsätter han på den inslagna vägen får vi göra en check i sommar igen.

Göteborg sålde förra året iväg målvakten Pontus Dahlberg till Watford för stora pengar- cirka 35 miljoner kronor. Klubben hoppas nog på liknande summor när Nygren väl bestämmer sig för att lämna, talangen som har ett kontrakt till december nästa år.

– Det viktigaste är att få till en förlängning så att du kan vrida upp prislappen. Sen att spekulera i siffror sådär, det blir svårt, man gissar mest. Killen måste fortsätta leverera kontinuerligt om det ska bli några enorma summor. Tittar du vidare utifrån Nygrens perspektiv så ska han absolut inte ha bråttom. Hans flytt kommer när den kommer.

PEDER VENSETH