Patrik Andersson är ett av Malmö FF:s största namn någonsin. Nu är han en av svensk fotbolls största genom tiderna på gång igen. Aktuell som ett tyngre namn inom damfotbollen i Elitfotboll Dams styrelse.

– Vi som kan måste ta ansvar. Vi måste kunna stå för ett jämlikt samhälle och i alla fall skapa förutsättningar som är lika, säger Andersson till Kvp.

Det var en tung nyhet som kom ut när damallsvenskan hade sin upptaktsträff.
Det är ett av Sveriges genom tiderna bästa försvarsnamn som nu engageras för damfotbollen i Sverige. Ett namn som varit i Barcelona och vunnit Champions League för Bayern Munchen lyckas man nu alltså ta och han hoppas på sikt kunna bidra till att övertyga MFF om att satsa på damer igen.

– Jag blev väldigt glad när jag fick frågan. Valet var både enkelt och självklart med tanke på mina tidigare åtaganden inom damfotbollen i form av styrelseledamot i LDB med ansvar för både sport och marknadsfrågor. Sen hade jag förmånen att vara ambassadör både under Dam-VM 2011 och Dam-EM 2013, säger Andersson till Kvällsposten.

Anderssons namn blir en del av en resurssamling för att möta hur nationer som som engelska, tyska och franska ser ut att vara på väg att gå i från Sverige.

– Det handlar om att ta vara på den utveckling vi ser komma. Vi måste vara ödmjuka och se var vi befinner oss i näringskedjan och vilka resurser vi har. Sen gäller det att identifiera vilka områden vi kan utveckla och lägga fokus på det.

 

Där utöver så hoppas den legendariske försvararen att få se Malmö FF satsa på damfotboll igen och hoppas på ett samgående mellan starka Rosengård och MFF kring ett nytt damlag.
– Ja men definitivt. Ska man stå för en trovärdighet i dag i samhället så måste man kunna erbjuda lika förutsättningar, framför allt gentemot intressenter som är beredda att satsa i föreningarna. Då måste man ha ett modernt erbjudande.

 

– Självfallet så slåss man lite om samma mark och samma sponsorer. Jag hoppas i alla fall att processen är påbörjad. Sen är det upp till klubbarna och medlemmarna.

– Det naturliga är väl att vi har en förening i Malmö.