• Publicerat 12 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby har startat förhandlingar med Simon Sandberg om ett nytt kontrakt. Efter långtidskontraktet med Jeppe Andersen nyligen så hoppas nu Bajen inom kort kunna presentera detsamma kring det förra Bulgarienproffset.
– Det är som med Jeppe Andersen. Viktigt för oss att så snabbt som möjligt få nya kontrakt på plats. Vi har startat samtal med Simon och hoppas bli klara inom kort, berättar Hammarbys sportchef Jesper Jansson för FotbollDirekt.se.

Rubrikerna i Hammarby går oftast till namn som Tankovic, Kacaniklic och Djurdjic. Men den senaste tiden har sådana som Jeppe Andersen och Simon Sandberg fått större uppmärksamhet. Den förstnämndes värde har länge varit stort men likväl så har dansken figurerat mer i det tysta. Så nyligen fick han rubriker för ett nytt långtidskontrakt och stora ord från Hammarbys ledning om den nya affären.
Simon Sandberg har jämte börjat ta större steg och imponerat stort i säsongsstarten men har samtidigt ett kontrakt som går ut i år. Sandberg har startat båda matcherna så här långt och fått höga betyg.

Nu kan FotbollDirekt avslöja att ännu ett nytt kontrakt är på gång efter Andersens – och det handlar om nu alltså om Simon Sandberg.

Hammarby bekräftar att man även närmar sig med att att säkra upp den 25-årige försvararen. Med andra ord kan ett andra längre omfattande avtal på kort tid vara nära.

– Det är som med Jeppe Andersen. Viktigt för oss att så snabbt som möjligt få nya kontrakt på plats. Vi har startat samtal med Simon och hoppas bli klara inom kort. Simons värde är stort för oss och det har vi visat för honom, kommenterar Jesper Jansson för FotbollDirekt.se.

En logisk utveckling kring en spelare som efter sin mörka tid i Bulgarien och Levski Sofia sett ut att vara ett favoritnamn för Stefan Billborn. I vintras visade Billborn under utlandslägret i Turkiet att han trodde på den förre Häckenförsvararen som en framtida landslagsback.

– Vi tycker han var bra redan i fjol också. Hans utveckling i år är ingen överraskning. Det har handlat om att han ska få träna upp sig, bygga upp sig, och få känna att hans kropp håller. Det har han fått göra. Det enda som inte varit så bra i hans karriär är väl tiden i Bulgarien men oavsett det så har han en jättepotential, säger Jesper Jansson.

– Ja, jag tror han har nytta av problem nu och det han tvingades gå igenom i Bulgarien. Erfarenheter mår ingen dåligt av och det är lätt att se hur trygg han känns i dag hos oss. Så det har säkert hjälpt honom.

Hammarbys sportchef syftar till Sandbergs sejour i Levski Sofia som slutade med att han fick motta hot från fans krävde att han skulle lämna Bulgarien och hotade citat, ”Vi ska bryta ben i kroppen på dig”.

Lägg där till hur han under förra sommaren sedan han kommit till Hammarby berättade om svåra astmaproblem som börjar plåga honom – och svårigheter att andas efter längre och mer kraftfulla löpningar.

I dag är bilden en helt annan. Simon Sandberg ser ut att snart kunna rankas som en av allsvenskans bästa försvarare. Det nya kontraktet kan ligga klart inom cirka sex veckor, lagom till allsvenska sommaruppehållet.
– Det hoppas vi verkligen. Vi har som sagt startat samtal och det ser bra ut. Han är medveten om vad vi vill och han visar att han trivs i Hammarby.

Ola Gustavsson – Anton Zetterman