• Publicerat 12 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

I podcasten ”Disco & Noa” avslöjas det att GIF Sundsvall innan fönstret stängde var nära en bytesaffär med AIK gällande David Batanero och Stefan Silva. Något Giffarnas sportchef Urban Hagblom nu dementerar.
– Det var inte nära. Det var aldrig ens en förhandling eller en prislapp, säger han till ST

FotbollDirekt kunde 26 mars avslöja att David Batanero, som sitter på ett utgående kontrakt, fanns på AIK:s radar. Nu späs de uppgifterna på ytterligare.

– Batanero skulle gå ena vägen, för fyra miljoner och så med Stefan Silva emellan. Det föll på små detaljer, jag vet inte om Rikard Norling inte såg plats för Batanero i AIK, men enligt personerna jag pratat med i Sundsvall var det extremt nära, säger Daniel Kristofersson i podden ”Disco & Noa”.

Sundsvalls sportchef Urban Hagblom förnekar dock uppgifter för ST.

– Det var inte nära. Det var aldrig ens en förhandling eller en prislapp, säger han till tidningen.

Sportchefen menar att truppen i nuläget inte är i behov av Silvas spelartyp:

– Nej, alltså, han sitter på ett avtal med AIK. Självklart har han fina kvaliteter, men det är inte de kvaliteterna vi är i behov av för tillfället, säger Hagblom till ST och fortsätter:

– Han är jättevälkommen till Sundsvall, det är en fantastisk person med fina kvaliteter, men i dagens konkurrenssituation är det inget vi prioriterar i nuläget. Sedan vet man aldrig vad som händer i framtiden utifrån vad som händer i Giffarna. Just nu har vi en full trupp och jättenöjda.