Foto: Bildbyrån

Landskrona Bois är tillbaka i division 1, detta efter att ramlat ur superettan i höstas. I helgen seger med 1-0 i premiären, men assisterande tränaren Max Mölder vill skynda långsamt.
– Jag håller väl med om att vi är en sovande jätte, men vi ska göra det här på rätt sätt nu, säger han till FotbollDirekt.se. 

Han är fostrad i Hammarby och gjorde 137 matcher som spelare i Landskrona Bois. Nu är Max Mölder tillbaka i Skåneklubben – men som assisterande tränare.

Tillsammans med Billy Magnusson anslöt Mölder till Bois efter uttåget från superettan i höstas. Mölder i fjol assisterande tränare i danska Lyngby. Om han själv ser en fördel att jobba som tränare i en klubb som han tidigare representerat som spelare och som nu får betraktas som en sovande jätte i division 1?

– Det är en viktig del tror jag som kan betyda jävligt mycket. Klubben har tagit en ny riktning nu. Ekonomin är som den är, men jag tror att vi går rätt väg just nu. Man måste satsa på den lokala geografin häromkring och börja i rätt ände. Nu har vi 16 eller 19 spelare i a-truppen som varit i Bois akademi, vilket är kul. Du sa sovande jätte och jag håller väl med om det, men vi ska göra det här på rätt sätt nu, berättar Mölder för FotbollDirekt.se.

Kan ni vinna division 1 redan i år?

– Jag är emot resultatmål. Vi ska bara försöka vinna varje match och se till att maximera våra prestationer i dessa. Övre halvan ska man i alla fall kräva, vilket är allt från plats 1 till plats 8…

Men du känner inte att ”fan, vi måste gå upp direkt”?

– Jag tror inte att det är rätt melodi att tänka så, men klart jag vill att vi ska gå upp direkt!

Landskrona tog steget upp till allsvenskan 2002 och var kvar i serien till 2005 då laget åkte ur. Sedan dess har de pendlat mellan superettan och division 1. 34-åriga Mölder anser att Bois som klubb minst ska tillhöra superettan.

– Absolut, det tycker jag, säger han som inte jublar allt för mycket över helgens premiärseger hemma mot Trollhättan med 1-0.

– De spelare som var med och åkte ur förra året hade så klart ett tufft fjolår. De åkte på många förluster så på så sätt var det viktigt med seger i premiären. För egen del är jag dock allergisk mot det här med att premiärer är så jävla viktiga. Man spelar ju om lika många poäng i premiären som i omgång 18.

På söndag väntar Oddevold på bortaplan för Landskrona, ett Oddevold som i sin premiär tog en 1-0-skalp i Skåne mot Torns IF. Mölder siktar på tre Bois-poäng på söndag.

– Det gör vi alltid och det är så vår grupp är byggd. Vi får dock ha respekt. Vi vet inte hur underlaget är där den här tiden på året och vi vet att det är tuffa lag i den här serien som spelar med väldigt stor riskminimering.