Anton Tinnerholm rankades i fjol som New York Citys bäste försvarare – och anseendet är fortsatt högt. Nu ser han ut att vara nära ett beslut om sin framtid – FotbollDirekt kan i dag avslöja att New York vill förlänga men samtidigt finns  europeiska alternativ.

Han lämnade Malmö FF för två år sedan efter sitt då förmodligen bästa år någonsin. Fem och tre assists hann han med innan han efter säsongen skrev på för New York City.
Därtill så klarade han av att fortsätta att vara densamma när han för första gången gick utomlands och kom upp i tio poäng.
Patrick Vieira gjorde direkt den förre MFF-stjärnan till ett nyckelnamn och så har det fortsatt under nye Domènec Torrent.

I år har det emellertid gått sämre för laget och så här långt en tabellrad som visar 041. Anton Tinnerholms värde har dock inte minskat – snarast kan nu FotbollDirekt avslöja att det redan står klart att New York City vill använda den option man har på svensken.
Enligt vad FD erfar så kan parterna träffas, inklusive agenten Martin Dahlin, inom de närmaste veckorna för att inleda samtal om det avtal som i grunden går ut i december i år.
Man vill alltså så snabbt som möjligt utnyttja den möjlighet man har till ett optionsår.

LÄS: BLEV EN DRÖM DIREKT EFTER MALMÖ FF

Men helt säkert är det likväl inte.
Tinnerholms starka namn i MLS ger samtidigt nya möjligheter. Källor för FotbollDirekt redogör nu för hur flera alternativ finns i Europa och hur den 28-årige högerbacken uppges vara beredd att lyssna, trots att han trivs mycket bra.

Matchen senast innebar för övrigt ett litet fall framåt efter 0- 0 mot Montreal, ett viktigt resultat med tanke på att man blev utklassade omgången innan (0- 4 mot Toronto). En tung inledning alltså, å andra sidan kan man luta sig mot att man trots allt förlorat bara förlorat en match så här långt.

Tinnerholm här för Sportbladet i december:

”Det har funnits intresse från klubbar i Europa. I somras var det inte aktuellt att flytta redan. Jag får se vad som dyker upp och ta ställning till det då. Men vi trivs otroligt bra i New York”.