Foto: Bildbyrån

Förbundets riksombud anmälde IFK Göteborg efter den avbrutna cupmatchen mot Gais. Nu har disciplinnämnden tagit beslut, och det kommer meddelas allmänheten i övermorgon.
– Beslutet meddelas på torsdag, säger disciplinnämndens ordförande Kerstin Elserth till FotbollDirekt.se.

IFK Göteborg-Gais i svenska cupen den 26 februari fick avbrytas. Det efter att raketer skjutits in på planen från Blåvitts klacksektion. Matchen återupptogs aldrig utan det blev disciplinnämnden som fick avgöra den sportsliga utgången, där man kom fram till att Gais skulle tilldömas en 3-0-seger.

Därefter gjorde även förbundets riksombud Henrik Engvall en anmälan, där han yrkade på att IFK Göteborg skulle tilldömas spel inför delvis tomma läktare:

– ”För allvarliga ordningsstörningarna är spel med delvis stängda läktare ett alternativ. Men om Disciplinnämnden inte tycker att det går eller når upp till den nivån anser jag att man ska döma ut ett bötesstraff, sade Engvall i samband med att anmälan blev känd den 8 mars.

FotbollDirekt skrev i förra veckan om att disciplinnämnden skulle ta ett beslut i fallet, det vid ett möte i torsdags. Sedan dess har det varit tyst. Läsare har undrat varför offentliggörandet dröjt.

Det finns ett beslut taget sedan det mötet, men det är inte känt ännu.

– Beslutet meddelas på torsdag, säger disciplinnämndens ordförande Kerstin Elserth till FotbollDirekt.se och förklarar varför det dröjt:

– Det tar en stund att skriva dessa beslut. Och jag har ju detta som ett ideellt uppdrag.

Har berörda parter fått ta del av beslutet ännu? 

– Nej. De får beslutet först när det meddelas. Och en kort stund efter att beslutet skickats till dem läggs beslutet ut på förbundets hemsida.