Två allsvenska matcher. Två mål och en assist. Adi Nalic, 21, kunde inte önskat sig en bättre start på sin första tid i allsvenskan. På lån från Malmö FF hoppas han skjuta kvar AFC Eskilstuna – innan han återvänder till MFF som en allsvensk toppspelare.
– Allas dröm är att spela i MFF. Men speltid och utveckling går före för mig, säger han till FotbollDirekt.se. 

Samtidigt som Malmö FF-supportrarna kliar sig i huvudet över en tveksam start på säsongen så finns ett positivt besked att glädjas åt i den offensive mittfältaren Adi Nalic.

21-åringen värvades till MFF från Landskrona – där han trots lagets degradering imponerade med fem mål och åtta assist – men när det var dags för allsvensk premiär sågs han plötsligt i AFC Eskilstunas matchtröja.

Även om det inte går att dra för stora växlar av två omgångar så har Nalic start på sin allsvenska karriär varit mycket väl godkänd. I premiäromgången mot IFK Göteborg var han en av AFC:s största regissörer och krönte sin insats med att punktera matchen till 3-1 på tilläggstid.

Och mot Sirius i går drog han till med ett riktigt drömmål.

– Ja, det var en bra träff. Jag får den från vänstersidan och den får en liten intressant båge, säger han till FotbollDirekt.se och går in på starten på allsvenskan i AFC-stället.

– På ett personligt plan har jag fått en jättebra start. Jag får vara nöjd, även om det var synd att vi förlorade mot Sirius.

Förtroendet från AFC-tränaren Nemanja Miljanovic blev avgörande för att Nalic skulle tacka ja till ett säsongslångt lån.

– Allt blev klart väldigt kort inpå premiären. Jag hann knappt träna med laget. För mig var det avgörande att Nemanja visade så stort förtroende för mig. Jag kunde gå rakt in och börja spela och det var därför jag kom hit. Första matchen mot Blåvitt var bra både ur individuell synvinkel med ett mål och en assist samt hårt lagarbete. Jag tycker att jag löper mycket och är jobbig för motståndarna. Det var samma mot Sirius där jag gör det väldigt bra om jag får säga det själv. Jobbar hårt, hjälper till i defensiven och fixar ett mål också.

Du har aldrig tvivlat på att du håller på den här nivån?

– Nej, man måste tro på sig själv och jobba utifrån det. Jag har hela tiden vetat att konkurrensen i MFF är hård men att jag kommer kunna mäta mig de bästa i Sverige och till och med i Skandinavien.

Hur kommer det sig att du blev utlånad? 

– Egentligen var MFF inte intresserade av att låna ut mig. Men jag ville ha en större roll. Och det var samma sak när jag gick till Landskrona. Jag ville spela varje match för min utveckling och visste att jag kunde göra det där. Så har jag alltid tänkt och när Nemanja pratade med mig så kände jag att det här kunde vara ett bra steg för min utveckling och där jag kunde få spela mest på en hög nivå. Jag hade några andra alternativ men AFC stack ut.

Vissa kanske är för stolta för att gå till en sämre klubb på lån. Att det är lite av en prestigeförlust att som i ditt fall byta MFF mot AFC?

– Jag förstår vad du menar och jag har förståelse för det tänket. Men jag tänker inte så. AFC är en väldigt bra klubb och vi har fått en kanonstart och visat att vi är ett starkt lag.

Att gå till en mindre klubb utan större tryck från fans med spel på konstgräs ser han inte som ett problem när han senare ska återvända till MFF.

– I slutändan spelar det roll att man ska klara av den pressen. Det är alla spelares dröm att spela i MFF men samtidigt så går speltid och utveckling före allt annat för mig. Lånet är på hela året med en option att gå tillbaka i sommar. Jag är ju en MFF-spelare med fyraårskontrakt men just nu fokuserar jag på att spela och utvecklas och frågor om framtiden kommer sen.

Vad säger du om MFF:s tröga start på säsongen?

– Den är så klart inte vad någon hoppats på. Jag såg båda matcherna och jag tycker att de hade lite marginaler emot sig både mot Häcken och mot Sundsvall faktiskt. Om de hade gjort mål på straffen… MFF har ett bra lag och en bred trupp så det kommer att lösa sig.

– Hur det ska bli att möta MFF? Givetvis speciellt att möta sina gamla lagkamrater. Men så är det i fotbollen. Ibland ställs man mot sina vänner men det gäller bara att vara professionell och göra sitt bästa.

På fredagskvällen väntar nästa utmaning. Örebro SK, med MFF-utlånade Carlos Strandberg i laget, hemma på Tunavallen i Eskilstuna. Nalic är övertygad om att AFC kommer att hänga kvar i allsvenskan.

– Det tror jag verkligen. Vi har ett bra lag både med erfarenhet, som en spelare som Denni Avdic står för, samtidigt som vi har mycket individuellt skickliga spelare. Sen har vi visat att det finns en vinnarmentalitet i AFC både i allsvenskan och i svenska cupen. Med lite flyt hade vi hämtat upp ett 3-0-underläge mot Sirius trots att vi låg under med tre mål i paus.

Om hemmamatchen på fredag:

– Jag har inte så bra koll på Örebro men vi vet att det kommer bli tufft. De har många bra spelare. Carlos är en fantastisk spelare och det ska kul att träffa honom igen.