• Publicerat 8 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AFC Eskilstuna tog en tung premiärskalp hemma mot IFK Göteborg, men någon boost av den 3-1-viktorian syntes inte i den första halvleken borta mot Sirius. Uppsalalaget med 3-1-ledning efter första 45 minuterna – och vann till sist med 3-2. Sirius uppe på maximala sex poäng efter två matcher och leder allsvenskan. 

Final i Svenska cupen och allsvensk premiärseger efter 3-1 hemma mot IFK Göteborg. Nykomlingen AFC Eskilstuna har onekligen färgat i inledningen av årets svenska tävlingssäsong.

Någon boost efter vinsten mot Blåvitt syntes dock inte existera på Studenternas IP i den första halvleken. Hemmalaget Sirius gjorde 1-0 och 2-0 innan 20 minuter var spelat. Målskyttar Mohammed Saeid och Karl Larson. Den sistnämnde nätade även i premiärsegern borta mot Kalmar för en vecka sedan (2-0).

I 40:e minuten skickade dessutom Philip Haglund in 3-0 för Sirius. Totalt mörker för AFC Eskilstuna då, men precis före paus fick nykomlingen upp hoppet igen då MFF-lånet Adi Nalic satte reduceringen. Detta var mittfältarens andra balja på lika många matcher i årets allsvenska.

3-1 till Sirius efter första halvlek. Vilket målkalas!

Sirius vann till sist med 3-2. AFC Eskilstuna reducerade på nytt i 89:e minuten genom Artem Rakhmanov, men närmare än så kom inte nykomlingen.

Sirius med andra raka segern och nu uppe på sex poäng – vilket de är ensamma om och leder därmed allsvenskan. AFC kvar på sina tre pinnar.

Sirius: Jonsson – Larson, Ceesay, Åhman Persson, Björkström – Saeid, Thor, Andersson, Sirelius – Haglund, Lindberg

AFC Eskilstuna: Ivanov – Loeper, Björkman, Leon Bernal – Kojic, Rashkaj, Nalic, Hodzic – Camara, Avdic, Nnamani