När Axel Kjäll i slutet av förra veckan bekräftade att man tagit Carlos Strandberg så öppnade han samtidigt för en ny taktik. Och intresset för MFF-stjärnan är stort inför kvällens hemmapremiär mot Djurgården.
– Det är oerhört viktigt det som händer i kväll. Han måste direkt visa mot Djurgården. Dels för Carlos själv men också så illa det såg ut i premiären, säger ÖSK-poddens programledare Marcus Birro till FotbollDirekt.se.

Det kan bli ett Örebro med två anfallare i stället för en. Det var en lösning tränare Axel Käll direkt visade att han funderade på i en av sina första kommentarer sedan affären med MFF gått igenom.
I kväll får vi för första gången se om Carlos Strandberg, bara så där utan vidare, kommer ur formsvackan som öppnade för ÖSK.
Lånet bygger hur som helst på att han i en första omgång spelar för Örebro fram till den 17 juli.
Axel Käll har redan betonat hur det här kan bli en spelare som kan ge ÖSK en ny sportslig nivå.
Marcus Birro hoppas på mer än så och pratar om image.
– Om vi skulle ta in någon så skulle det vara någon med riktig spets och det är min bedömning att Carlos kan ge oss under den här perioden, sade tränare Axel Kjäll till Nerikes Allehanda.

LÄS: ”SORGLIGT MED CARLOS STRANDBERG”

– Det är klart, när vi tar in en sådan här spelare med spetskvaliteter så blir det tuffare konkurrens för alla. Vi har en hel del spelare som kan spela på olika positioner och det här spetsar konkurrensen generellt i truppen.

Nämnde Birro är ny programledare för Örebro SK:s officiella podd:
– Det är klart att det här är stort för en klubb som Örebro. Det är klart att det här skapar uppmärksamhet, säger Birro till FD och resonerar:
– Det här är en spelare som har klassen att vara en av allsvenskans absolut bästa, alla kategorier och nu är han i en klubb som ÖSK som nyligen gått ut med att man vill tillhöra allsvenska toppen inom fem år. Det är den här typen av pr en klubb som ÖSK behöver. Dra till sig uppmärksamhet i media. Nu har man snackat och med Carlos visar man att det finns någonting bakom snacket också. En spelare med hans image behöver en mindre klubb för att ta nästa steg.

Din bild av att Carlos Strandberg blev möjlig?
– Jag förstod dagarna innan att något var på gång. Mycket spring i korridorerna kan man väl säga, säger Birro och skrattar till och blir mer allvarlig:
– Nej, men han mår bäst av att vara någon annanstans än i Malmö FF nu. Det tror jag alla kan vara överens om och jag tror att ÖSK är ett perfekt ställe. En lite mindre klubb och stad, utan att vare sig klubben eller Örebro är för litet. Och så har man Axel Käll och det team han har. Jag vet ju hur en sådan som Käll går hem och spelarna och hur han attraherar namn att komma hit. Hur han får spelare att tro på ÖSK. Sedan är han ju en uppenbart skicklig tränare och en person överhuvudtaget som jag tror kommer att passa Carlos bra. Ja, jag tror det. Han kommer verkligen att se honom och jobba hårt för att hitta ett exakt rätt sammanhang.

– Ett tränarteam av hög klass. Sedan om du frågar mig om Örebro kommer att räcka till som stad för en kille som Carlos Strandberg… jag tänker tvärtom. Jag tror det är perfekt. Det ska inte finnas för mycket att göra. Carlos är en enorm talang och ska nu så mycket det bara går hålla fokus på fotbollen och mindre av det goda livet och visa upp sina tatueringar ute på något ställe. Äh, jag vet inte… Men det är en sådan talang och jag unnar honom verkligen all framgång och han kan fortfarande nå högt med sin karriär. Jag tror verkligen det.
– Nu har han några månader på sig att visa att han verkligen kan, att Malmö FF inte är bilden av hans kapacitet.

Ikväll kommer så Djurgården upp i hemmapremiär och Birro konstaterar att det inte går att ta miste på förväntningar. Nu är det bara första matchen för stjärnan men med tanke på så han under så lång tid gått bakåt i MFF – så är det viktigt med en snabb framgång.
– Det är oerhört viktigt det som händer i kväll. Dels för att få en bra start med en satsning som den på Carlos Strandberg men också så illa det såg ut i premiären (ett enda skott på mål). Och så ska man komma i håg att Djurgården är bra – så om ÖSK och Carlos lyckas vinna så ger det rejäl arbetsro.