Foto: Bildbyrån

ÖREBRO. Carlos Strandberg spelade 90 minuter i debuten för ÖSK hemma mot Djurgården. Dessvärre för MFF-lånets del var hans lag aldrig nära att hota Stockholmarna som vann komfortabelt med 3-0. Anfallsstjärnan kritisk mot sin egna insats.
– Att det här var första matchen är inget jag kan skylla på. Det här var inte bra helt enkelt, säger 22-åringen i den mixade zonen.

Det slog ner som en bomb på transferfönstrets slutsekunder förra veckan när Örebro gjorde klart med Carlos Strandberg på lån från Malmö FF.

Anfallsstjärnan, som haft svårt att ta en plats i Uwe Röslers MFF, fick nu chansen från start direkt på Behrn Arena hemma mot Djurgården. Strandberg spelade 90 minuter, men lämnade planen mållös – vilket hela ÖSK gjorde. Djurgården vann tämligen enkelt med 3-0 och Strandberg är kritisk mot sin egna insats.

– Jag kom inte upp i nivå. Att det här var första matchen är inget jag kan skylla på. Det här var inte bra helt enkelt, säger anfallaren i den mixade zonen och fortsätter:

– Det är aldrig roligt att förlora, oavsett motstånd. Men det finns fler matcher att spela om och alla är professionella här. Det är bara att komma igen nästa match.

Tycker du att du fick bollar att jobba med?

– Ja, det tycker jag, men jag kunde ha tagit hand om dem på ett bättre sätt.

Örebro föll i allsvenska premiären med 1-0 borta mot nykomlingen Falkenberg och har nu alltså 0-4 i målskillnad efter två matcher. Hur Strandberg ser på det faktum att ÖSK ännu inte nätat i årets allsvenska?

– Klart vi strävar efter att göra mål och vinna matcher, men det här var bara andra matchen. Säsongen har precis börjat, det är 28 matcher kvar och jag vet att vi kommer vinna matcher och göra mål, konstaterar Strandberg som tycker att ÖSK håller bra kvalitet.

– Vi har alla förutsättningar för att vinna matcher. Vi har en fin trupp med bra spelare. I dag hade vi lite otur då vi inte kom upp i nivå som vi borde, men jag är inte orolig. Vi har en bra trupp.

Redan på fredag gästar ÖSK nykomlingen AFC Eskilstuna på Tunavallen, ett AFC som vann sin premiär med 3-1 hemma mot IFK Göteborg men som under måndagskvällen föll med 3-2 borta mot Sirius. Carlos Strandberg är optimistisk inför fredagens möte.

– Det är bara att ladda om inför den matchen. Ibland vinner man och ibland förlorar man. Som sagt, bara att fokusera på nästa match nu. Den ska vi vinna!