• Publicerat 8 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

ÖREBRO. Aslak Fonn Witry stal showen med sina två mål på Behrn Arena. Djurgården vann med 3-0 mot ett tamt Örebro och FD:s utsände reporter Casper Nordqvist imponeras stort över norska högerbacken.
– Astrit Ajdarevic och Mohamed Buya Turay är ren och skär klass, men Witry smyger med som lagets viktigaste affär i vinter, konstaterar Nordqvist.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER ÖREBRO – DJURGÅRDEN 0-3

Utklassning?

– Ja, Djurgården var numret för stort i kväll. De träffade ribban två gånger och hade ett par andra jättechanser. Det kunde ha slutat med större siffror på Behrn Arena denna måndagsafton.

Var Örebro så dåliga?

– Djurgården gjorde nog ÖSK dåliga, men samtidigt tycker jag att hemmalaget uppträdde väldigt tamt. Det här var Djurgårdens match från början till slut och jobbigt så klart för tränaren Axel Kjäll att hans lag ännu inte gjort mål och har 0-4 i målskillnad efter två matcher…

Aslak Fonn Witry med två mål i kväll – och det som högerback?

– Det är bara att applådera sportchef Bosse Andersson för att han hittat så rätt med norrmannen. Äntligen har Djurgården en högerback igen, något de inte hade från det att Felix Beijmo såldes i juni förra året. Astrit Ajdarevic och Mohamed Buya Turay är ren och skär klass, men Witry smyger med som lagets viktigaste affär i vinter – för oj vilken skillnad det är att ha det norska ångloket på högerkanten kontra Niklas Gunnarsson eller Jacob Une Larsson som tvingades operera där i somras och höstas.

Du nämner Ajdarevic, han gjorde sin första start i Djurgården i dag – likaså Erik Berg. Hur skötte sig stjärnduon?

– Båda gjorde det riktigt bra och med dessa två pusselbitar in i elvan visar det sig att Djurgården anno 2019 nog är på riktigt. Det ser spännande ut det här. Ajdarevic styrde och ställde på mitten mot sin tidigare klubb och Berg var en klippa i mittförsvaret bredvid Marcus Danielson. De två mittbackarna hade inga problem att hantera Viktor Prodell och Carlos Strandberg.

Just Carlos Strandberg var ju i förra veckan en jättesnackis då han gick på lån från MFF till ÖSK. Hans debut i kväll?

– Nja, Strandberg kan mycket mer än så här. Syntes inte mycket, men också svårt att glänsa i ett så svagt Örebro som laget faktiskt var i dag.