• Publicerat 7 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Redan när Helsingborg spelade i superettan i fjol sa mittfältaren Mohamed Abubakari att hans lag var bäst i Sverige. Nu sticker han ut hakan igen.
– På en bra dag är vi ostoppbara, det vet alla, säger ghananen till HD

I somras konstaterade Mohamed Abubakari att hans Helsingborg var Sveriges bästa lag – detta trots att de då bara spelade i superettan.

Utspelet väckte så klart reaktioner och för FotbollDirekt garvade kapten Andreas Granqvist mest åt situationen.

– Nja, jag håller mig lite lugnare haha. Kul att vi har spelare som tror på laget och som är frispråkiga, men jag vet också att två av lagen som tog klivet upp från superettan i fjol nu åkt ur och det tredje laget får kvala… Vår målsättning är att etablera oss och vi får se hur många år som krävs för det, sa Granqvist till FD i höstas.

HIF har inlett den allsvenska återkomsten med en imponerande 3-1-seger hemma mot Norrköping följt av en knapp 1-2-förlust borta mot Häcken.

Har Mohamed Abubakari nu tappat hajpen kring Helsingborgs storhet? Nej, ghananen tror fortsatt stenhårt på sitt lag, detta trots noll poäng på Bravida Arena i går.

– På en bra dag är vi ostoppbara, det vet alla. Vi ska bara hoppas att alla håller sig friska, sen kommer resten. Det var tungt att förlora, men vi är stolta över vår andra halvlek och vi tar med oss det positiva därifrån till nästa match, säger han till HD.

För Helsingborg väntar Hammarby på Olympia nästa måndag i allsvenskans tredje omgång.