Foto: Bildbyrån

Erik Berg kom in för Djurgården först i 85:e minuten i premiären. När nu ett ÖSK med namn som Carlos Strandberg och Viktor Prodell väntar kan Jonathan Augustinsson återigen komma att spela mittback. Problem? Nej, det anser inte Kim Bergstrand.
– Visst skiljer det lite grann att spela ”Jonis” kontra Erik, men han klarar det, säger tränaren till FotbollDirekt.se.
 

I fjol hade Djurgården knappast problem på mittbacksposten. Kapten Jonas Olsson, Marcus Danielson, Jacob Une Larsson, Niklas Gunnarsson och sommarförvärvet Erik Johansson (numera Berg) fanns alla att tillgå.

Nu är såväl Olsson som Gunnarsson borta samtidigt som Une Larsson är skadad. Dessutom missade Berg hela försäsongen på grund av problem med ett knä.

Först i 85:e minuten hemma mot Sundsvall i premiären (2-2) byttes Berg in, mittbacksstjärnans första framträdande sedan i höstas. För FotbollDirekt konstaterade tidigare landslagsspelaren att han är redo att starta mot Örebro under måndagen.

– Ja absolut, det är jag, sa Berg till FD i veckan. 

Djurgårdens tränare Kim Bergstrand vill inte svara på huruvida Berg kan spela 90 minuter mot Örebro under måndagskvällen eller inte.

– Det går framåt för Erik och han fick spela några minuter senast, säger Bergstrand kortfattat till FotbollDirekt.se.

Med Une Larsson skadad blir Djurgårdens lösning (om Berg åter inleder på bänken) att på nytt starta med vänsterbacken Jonathan Augustinsson i mittförsvaret. Farhågan då hur han ska klara stora targetspelare som Carlos Strandberg och Viktor Prodell inne i boxen. Bergstrand viftar dock bort den problematiken.

– ”Jonis” har ju spelat som försvarsspelare större delen av sin karriär. Han är inte så liten och spelar ganska tufft. Visst skiljer det lite grann att spela Jonis kontra Erik, men han klarar det.

På tal om Carlos Strandberg, hur ser du på att Örebro lyckats ta in honom på lån från MFF?

– Carlos är en ju en jätteduktig spelare som framförallt har en jävla fysik och är en bra avslutare. Sedan ska man inte glömma att anfallarna som de redan hade i truppen i form av Viktor Prodell och Agon Mehmeti (även de nyförvärv i år) inte är så dåliga de heller. Örebro lär ju dock inte spela med alla tre samtidigt.

Astrit Ajdarevic inledde likt Erik Berg på bänken mot Sundsvall och byttes in i andra halvlek. Kan Ajdarevic starta mot ÖSK?

– Även Astrit går framåt och likt med Erik gäller det att balansera och tänka långsiktigt. Vi har det bra ställt och behöver inte chansa.

Ni har bara Mohamed Buya Turay och Adam Bergmark Wiberg som nummer 9-spelare. Bitter över att det inte kom in någon ytterligare anfallare innan transferfönstret stängde?

– Det finns många i vårt lag som kan spela på den positionen. Vi har den här truppen och det är ingen idé att tänka på vad vi kunde ha haft.