• Publicerat 7 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Hammarby såg ut att ha avgjort hemma mot Kalmar i 93:e minuten, men Nikola Djurdjic mål vinkades bort och vrede på Tele2 Arena. Matchen slutade i stället 1-1. 

Det blev oavgjort för Hammarby i premiären borta mot Elfsborg i måndags. 1-1 då där Bajens mål gjordes av Muamer Tankovic.

Brassen Jean Carlos de Brito blev tidigt utbytt i andra halvlek på Borås Arena och vänsterbacken bänkad nu. I stället in med Mats Solheim i startelvan.

Gästande Kalmar föll tungt hemma mot Sirius med 2-0 i sin premiär förra helgen.

Avspark 17.30.

Efter ett fint KFF-läge från Diouf och en tveksam straffsituation för gästerna var Hammarby otroligt nära att ta ledningen, detta i 23:e minuten. Ett inspel från höger letade sig fram till Vidar Örn Kjartansson som fick öppet mål, men islänningen sköt osannolikt nog utanför. Ett jättemiss förstås…

I den 32:a minuten tog i stället Kalmar ledningen med 1-0. Emin Nouri slog ett inlägg från höger, Odilon halkade i straffområdet och Nils Fröling kunde då ostört nicka in 1-0.

Jätteräddning av Hägg Johansson på stopptid i den första halvlek när Kjartansson nöp till inne i straffområdet. Skottet rappt och hårt intill ena stolproten, men KFF-keepern med riktigt svettig parad ut till en resultatlös hörna.

1-0 till Kalmar efter första 45 minuterna.

I den 50:e minuten var Hammarby nära kvittering, men Jeppe Andersens tunga distansskott gick precis utanför Hägg Johanssons högra stolpe.

Efter dryga timmen spelad byttes Alexander Kacaniklic ut. In i stället med Darijan Bojanic. I samma veva gjorde Kalmars tränare Magnus Pehrsson två byten. Ut med Fröling och Diouf, in men Eid och El Kabir. Den sistnämnde med allsvensk debut i KFF-dressen.

Kvitterat på Tele2 Arena i den 67:e minuten. Klockrent inlägg av Simon Sandberg och läcker nick av Nikola Djurdjic. Avslutet kliniskt vid första stolpen och vilt jubel på Tele2 Arena.

Det borde ha varit 2-1 till Hammarby i 74:e minuten när Vidar Örn Kjartansson frispelades och från nära håll skulle islänningen bara lägga in bollen, men avslutet i stället tätt över ribban.

31 337 åskådare på Tele2 Arena. En otrolig publiksiffra förstås, men inte publikrekord på arenan som Hammarby hoppades på.

Med dryga tio minuter kvar gjorde gästerna sitt sista byte. Ut med Emin Nouri, in med Isak Magnusson.

Kalmar stack upp i 88:e minuten och El Kabir avslutade på volley inne i straffområdet, men tätt utanför.

2-1 Bajen i 93:e minuten – trodde alla. Men assisterande domaren hade vinkat av Nikola Djurdjic mål efter inspelet från Simon Sandberg. Djurdjic hade redan kastat av sig tröjan och helt förtvivlad. Vladimir Rodic, som inte ens var på planen, blev så fly förbannad att han sprang in och konfronterade assisterande domaren. Gult kort på Rodic.

Offsiden korrekt enligt Cmores experter efter att ha sett reprisbilderna.

Visselorkaner på Tele2 Arena vid slutsignal. Fortsatt irriterat efter att målet från Djurdjic i 93:e minuten inte godkänts. Matchen slutade 1-1. Hammarby har två poäng efter två matcher. För KFF var detta första pinnen i årets allsvenska.

Hammarby: Curci – Sandberg, Odilon, Fällman, Solheim – Andersen, Fenger – Kacaniklic, Djurdjic, Tankovic – Kjartansson

Kalmar FF: Hägg-Johansson – Johansson, Nouri, Elm, Aliti, Agardius – Romario, Elm, Hallberg – Fröling, Diouf