• Publicerat 7 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Hammarby spelade 1-1 hemma mot Kalmar efter minst sagt dramatiska slutminuter. FD:s Casper Nordqvist paff över att Bajen inte vann.
– Helt otroligt egentligen att de inte fick in ett segermål. Det ska ju inte gå att stå emot det trycket som Bajen hade hela andra halvlek, konstaterar Nordqvist. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER HAMMARBY – KALMAR 1-1

Vi trodde att Nikola Djurdjic hade avgjort i 93:e minuten. Var det offside?

– Ja, serbens huvud var framför KFF-försvaret – och huvudet får man ju göra mål med. Såväl Cmores kommentatorer som experter eniga om att det var offside – men oj vad små marginaler!

Rättvist med kryss?

– Nej, Hammarby skulle naturligtvis ha vunnit den här matchen. Helt otroligt egentligen att de inte fick in ett segermål. Det ska ju inte gå att stå emot det trycket som Bajen hade hela andra halvlek. Vilka chanser och vilket tryck framåt från de grönvita spelarna. Kalmar åker hem med en lättnadens suck…

Nikola Djurdjic gjorde ett regelrätt mål som innebar 1-1. Överglänste han Vidar Örn Kjartansson?

– Så var det. Kjartansson var en riktig målsumpare i kväll. Han missade öppet mål i första halvlek, sköt över i jätteläge i slutet av matchen. Djurdjic däremot med klassmål och så var han ju bara centimeter från att bli matchhjälte.

Vilka andra glänste i matchen?

– I Hammarby framförallt Simon Sandberg, som även var Bajens bästa spelare i premiären mot Elfsborg. Han slog inlägget till Djurdjic 1-1-mål, han slog inlägget till Djurdjic som vi trodde betydde 2-1. Janne Andersson fanns på plats och det finns hammarbyare som vill se högerbacken i landslaget. Hos KFF var bröderna Elm givetvis viktiga på Tele2 Arena. Kul också att se Nils Fröling måla, stockholmaren som är född 2000!

Publiken?

– Wow vilket tryck och vilken uppslutning! Visserligen inget nytt publikrekord vilket klubben siktade på, men 31 337 åskådare är givetvis otroligt imponerande. Kennedy Bakircioglü i supportrarnas marsch dessutom. Häftigt!