• Publicerat 6 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Malmö FF bara med en poäng efter två matcher i årets inledande allsvenska, detta efter att Sundsvall under lördagen besegrat MFF med 3-1 på hemmaplan. Linus Hallenius gjorde två av målen. 

Sundsvall hämtade upp 0-2 till 2-2 borta mot Djurgården i måndags. Omar Eddahri med ett mål och en assist den gången. Vintervärvningen från start även i dag, liksom Linus Hallenius som också han nätade mot Djurgården.

Nu tog ”Giffarna” emot Malmö FF i sin hemmapremiär, ett MFF som spelade 1-1 hemma mot Häcken i måndags. Marcus Antonsson gjorde målet för skåningarna och missade även en straff. Nu var det i stället Jo Inge Berget och Guillermo Molins som bildade anfallsduo. Markus Rosenberg, som missade matchen mot Häcken, fanns nu med på bänken. Den tidigare Sundsvallsspelaren Eric Larsson kastades in från start till vänster i Malmös backlinje.

Avspark 16.00.

I den 17:e minuten skapade Malmö FF en fin målchans och det genom Arnor Traustason. Islänningen vek inåt i banan från vänsterkanten och sköt ett vasst skott mot första stolpen. Målvakten William Eskelinen dock med på noterna och räddade ut till en resultatlös hörna.

Läckert solonummer av Maic Sema i den 23:e minuten då han dribblade sig fram till ett bra skottläge. Avslutet hårt, men tätt utanför.

Minuten därpå straff för MFF! Molins neddragen i straffområdet av Tamimi. Klumpigt försvarsarbete och straffen ett faktum…

Molins tog själv hand om den, men lyckades inte överlista Eskelinen från elva meter. Bollen i mitten och Eskelinen som gick åt höger räddade med benet. MFF:s andra straffmiss på två matcher nu. Antonsson missade som bekant mot Häcken i premiären.

0-0 i paus.

Två jättechanser i inledningen av andra halvlek. Först nickade Malmös Jo Inge Berget tätt utanför på hörna och kort senare spelade Sundsvalls Omar Eddahri in till Maic Sema som från nära håll avslutade, men yttern fick inte riktigt träff på bollen och Dahlin räddade.

MÅL! 1-0 Sundsvall i den 66:e minuten. Maic Sema fri efter en utmärkt passning från Ciercoles på mittplan och ensam med Dahlin gjorde Sema inget misstag. MFF i brygga…

Uwe Rösler agerade direkt och slängde in såväl Markus Rosenberg som Marcus Antonsson efter målet. Ut med Guillermo Molins och Jo Inge Berget.

Även byte i Sundsvall. Ut med Ciercoles och Batanero, in med Björkander och Eriksson.

MÅL! Kvitterat i 79:e minuten. Arnor Traustason fick helt omarkerad trycka in 1-1 från nära håll efter hörna. Svagt försvarsspel av Giffarna.

MÅL! Sundsvall med replik DIREKT! Nästan per omgående på avspark skickade Sundsvall upp en långboll som Rasmus Bengtsson bara skulle passa hem till Johan Dahlin, men passningen på tok för snål och snappades upp av Linus Hallenius som kom fri. Giffarnas kapten rundade Dahlin och sköt in 2-1-målet för sitt Sundsvall.

Straff Sundsvall! I den 85:e minuten rev Rosenberg ner Gracia och domaren pekade på straffpunkten.

MÅL! Linus Hallenius iskall och placerade in 3-1 i mitten av målet. Anfallaren som kom tvåa i allsvenskans skytteliga i fjol nu med sitt tredje ligamål på de två första omgångarna.

SLUT. Sundsvall vinner med 3-1 och Linus Hallenius så klart stor hjälte med sina två mål. Giffarna med fyra poäng efter två matcher. Värre för guldfavoriten Malmö FF så klart som endast skrapat ihop en pinne på de två inledande drabbningarna i årets allsvenska.

Sundsvall: Eskelinen – Gracia, Blomqvist, Myrestam – Tamimi, Batanero, Ciercoles, Berg – Sema, Hallenius, Eddahri

Malmö: Dahlin – Vindheim, Bengtsson, Lewicki, Larsson – Gall, Christiansen, Bachirou, Traustason – Molins, Berget