• Publicerat 6 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Malmö FF har fått en jobbig start på allsvenskan. 1-1 hemma mot Häcken i måndags följdes nu upp av förlust med 3-1 borta mot Sundsvall. FD:s Casper Nordqvist nedan med sina tankar kring det som inträffade i Medelpad. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER SUNDSVALL – MALMÖ 3-1

Aj aj aj Malmö, en poäng på två matcher ser inte bra ut?

– Nej, det är ju en jättedålig start förstås. Visserligen svåra matcher, men att bara ha en pinne efter två fighter är så klart inte bra och oj vilken ångest att vänta nästa helg då MFF tar emot Östersund…

MFF tog bara två poäng mot Sundsvall i fjol?

– Ja och Sundsvall är ju ett bra lag. Det visade de hela förra säsongen och så även i premiären borta mot Djurgården i måndags (2-2). Historien upprepade sig nu också i Medelpad mellan dessa två lag. För nästan exakt ett år sedan spelade Sundsvall och MFF 2-2 i allsvenskans tredje omgång där det svängde rejält mot slutet. Carlos Strandberg kvitterade bara minuten efter Behrang Safaris självmål och kort senare tog MFF ledningen genom Alexander Jeremejeff innan Giffarna nästan per omgående gjorde 2-2 i 86:e minuten genom Maic Sema vilket blev slutresultatet. Nu kvitterade MFF i 79:e minuten och efter Arnor Traustasons 1-1-balja kändes det som att skåningarna skulle lägga i en högre växel och ta hem segern genom ett segermål, men i stället gjorde Giffarna 2-1 nästan direkt på avspark när Rasmus Bengtsson slog en usel hemåtpassning som Linus Hellenius snappade upp och förvaltade till 2-1. Samme Hallenius sedan säkerheten själv från elva meter och satte spiken i kistan med sitt 3-1-mål. Så ja, MFF har det jobbigt mot Sundsvall och jag tror att de tyckte det var lite extra kämpigt att nu spela i ett rejält regnoväder…

Hallenius med tre mål på de två inledande matcherna. Han bara fortsätter?

– Häftigt! 18 mål i fjol vilket gav en andraplats i skytteligan efter Paulinho. Nu toppar Hallenius årets skytteliga… Snyggt mål mot Djurgården i måndags, en match där han kanske var bäst på plan i. Nu två nya fullträffar och hade Hallenius varit yngre hade nog många röster höjts för en chans i landslaget.

Just Hallenius satte sin straff i dag, det gjorde inte Guillermo Molins. MFF nu två straffmissar i två raka allsvenska matcher…

– Ja, det är skrattretande så klart. Molins straff i dag räddades med benet av Eskelinen och som ”Gische” själv sa i Cmores pausintervju var straffen riktigt dålig. Marcus Antonsson snuvades från ett straffmål av Häckens målvakt Peter Abrahamsson i måndags och det råder ingen tvekan om att MFF behöver få tillbaka Markus Rosenberg!

Rosenberg utanför truppen mot Häcken, nu hoppade han in i den andra halvleken. Hur mycket har kaptenen saknats?

– Otroligt mycket naturligt. Vi pratar ju om Mr MFF och jag tror inte att någon annan spelare i allsvenskan andas så mycket sin klubb som Rosenberg gör med Malmö FF. Jag skulle bli förvånad om han inte startar hemma mot Östersund nästa helg. Den matchen måste MFF vinna och då måste också deras kapten, fanbärare och fixstjärna vara på planen från första början!