• Publicerat 6 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Ailton Almeida låg bakom Örgrytes imponerande seger borta mot förhandsfavoriten Halmstad. Brassen svarade för ett mål och en assist i 3-1-segern.

Han var firad stjärna i allsvenskan under sin tid i Örgryte 2004-2006. Därefter hade Ailton Almeida en lång och lyckad utlandskarriär innan han i januari återvände till Örgryte.

Under lördagen slog han till med sitt första mål sedan återkomsten – och det borta mot Halmstad i superettans andra omgång. Brassen slog till med ett mål och en assist när Öis överraskande tog en 3-1-viktoria på Örjans Vall – detta mot ett HBK som tippas vinna årets superetta. Örgrytes två andra målskyttar var Victor Sköld och Gustav Ludwigson (även Ludwigson med ett mål och en assist i afton). Örgrytes samtliga tre mål gjordes i den första halvleken. Halmstad reducerade i 73:e minuten genom Rasmus Wiedesheim-Paul.

I övrigt vann Degerfors med 2-1 hemma mot Jönköpings Södra. Gästerna tog ledningen i den 17:e minuten innan Erik Björndahl kvitterade 20 minuter senare. Precis före pausvilan prickade Nikola Ladan in 2-1 från straffpunkten – vilket alltså blev slutresultatet.