FD 60 MINUTER. Senast IFK Göteborg vann guld så var Håkan Mild sportchef. I avsnitt 62 av FD 60 Minuter träffar Lennart Sandahl Blåvitthjälten som i dag jobbar som glasskung. Hur ser han på IFK Göteborgs sportsliga och ekonomiska problem – och känner han någon skuld för den dåliga ekonomin? Är han sugen på en comeback i klubben och har han fått frågan om att bli sportchef. Vad säger han om Blåvitts nya inriktning och hur minns han guldåret 2007?
– IFK Göteborg ska för mig alltid tillhöra toppen med den digniteten av klubb som IFK är, säger han i podden som släpptes i lördags. 

Lyssna på podden längst ned i artikeln, via Itunes, Acast eller Spotify!

****

Håkan Mild har vunnit titlar i klubben både som spelare och som sportchef.

Men sedan 2004 har han inget uppdrag i föreningen utan jobbar som ”glasskung” på Lejonet och Björnen och som expert på Radiosporten. FD träffade honom på fabriken i Västra Frölunda.

Vad säger han om Blåvitts nya riktning och bär han själv något ansvar för den dåliga ekonomin?

Är han sugen på en sportchefscomeback och har han fått frågan?

Var förvarar han VM-bronset och klarade han verkligen ut beep-testet?

Vi snackar om hans spelarkarriär, SM-guldet 2007 och ”Real Blåvitt”.

Hur är hans relation till Blåvitt idag och är han orolig för klubbens framtid?

– Jag har inte insyn idag hur det ser ut i klubben ekonomiskt. Jag har också sett att man driftar minus 33 miljoner. Och det är klart att det är allvarligt om man inte har en riktig bra trupp där det finns massor av spelare att sälja. Och det kanske det blir i sommar men av det man ser i dag så finns inte den spelaren i laget. Och det är allvarligt.

Fotnot: Podcasten spelades in i 25/3, innan Blåvitt presenterade styrelseledamoten Kennet Andersson som ”tillfällig lösning” i väntan på en permanent sportchef.