Gif Sundsvall möter AFC Eskilstuna hemma den 29 juni. En match som kommer spelas även den 30 juni – nu är det klubbat att Sundsvall möter AFC med matchstart klockan 23 på kvällen:
– Det stämmer, vi har sagt ja till det, säger tävlingskommitténs ordförande Christer Gustafsson till FotbollDirekt.se.

I februari framkom att Gif Sundsvall velat spela hemmamatchen mot AFC Eskilstuna på en udda avsparkstid – mitt i natten. Efter att ha fått se spelordningen och en svårsåld hemmamatch mot AFC på sommaren (den 29 juni) så kom Giffarna fram med idén för att sälja in tillställningen:

– Tänk en varm sommarkväll i slutet på juni där folk går ut och har kul på gatorna innan, och sedan går på match. Man kan bygga ett event med lokala krögare och skapa party i stan, sade Giffarnas klubbchef Henrik Lindgren till Sundsvalls Tidning.

AFC gick med på detta, liksom polis och tv-bolag. Nyligen hölls spelordningsmöte och där klubbades avsparkstiden 23.00 igenom. Det blir alltså match 29-30 juni:

– Det stämmer. Båda föreningarna och alla andra inblandade var med på detta, och även vi i TK har sagt ja till det, säger Christer Gustafsson, ordförande i förbundetts tävlingskommitté, till FD.

Se hela allsvenska spelschemat HÄR!