• Publicerat 1 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Djurgården tappade 2-0 till 2-2 i den allsvenska premiären hemma mot Sundsvall. Här FD:s Casper Nordqvist med fem tankar efter drabbningen på Tele2 Arena.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER DJURGÅRDEN – SUNDSVALL 2-2

Vilken start av Djurgården?

– Ja verkligen. De tog kommandot direkt och gjorde både 1-0 och 2-0 innan klockan tickat upp mot 17 minuter (mål av Walker och Buya Turay). Där och då kändes Djurgården wow, men vad hände sedan? Tja, den pondus och energi som hemmalaget visade upp i inledningen försvann helt och sett över 90 minuter tycker jag faktiskt att Sundsvall var bättre på Tele2.

Sundsvall i stället med två läckra mål?

– Ja. Linus Hallenius och Omar Eddahri hittade båda bortre krysset. Duon visade verkligen sin klass och just Eddahri nära att avgöra i slutet.

Just Eddahri, extra tänd i kväll?

– Det måste han ha varit. Ingen succé i Djurgården dit han kom i somras och lämnade efter säsongen. Dessutom ingen hemlighet att han och tränarduon Kim Bergstrand/Thomas Lagerlöf inte kom överens i Sirius, samma tränarduo som alltså tränar Djurgården nu. Ett mål och en assist i kväll var ju onekligen svar på tal från Eddahri!

Varken Astrit Ajdarevic eller Erik Berg kom till start i kväll. Stort tapp?

– Så klart. Duon är Djurgårdens största namn och med dessa två på plan från start har Dif givetvis större chans att vinna. Ajdarevic byttes in kort efter Eddahris 2-2-mål i mitten av den andra halvleken medan Berg först kom in med fem minuter kvar. Om en vecka bortapremiär mot Örebro, möjligen att de två storstjärnorna startar då!

Allsvenskans första omgång nu färdigspelad, vad tar du med dig?

– Oavgjorda matcher! AIK, Malmö, Hammarby. Häcken, Östersund och Djurgården – som alla tippas slåss i toppen – kryssade i premiären. Norrköping som kom tvåa i fjol förlorade. Ja ni hör ju, allsvenskan jämn och oförutsägbar som vanligt!