• Publicerat 31 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Magnus Pehrsson tillbaka i svensk fotboll efter att förra våren sparkats från Malmö FF – och det var ingen rolig comeback under söndagen. Förlust med sitt Kalmar hemma mot nederlagstippade Sirius med 2-0 i premiären.

Sirius är ett lag som tippas få kämpa för sin överlevnad i årets allsvenska, men i dagens premiär fick de en smakstart på säsongen då de besegrade Kalmar med 2-0 (1-0) på bortaplan. Målen gjordes av Karl Larson och Sam Lundholm. Succé direkt för nya tränaren Henrik Rydström som alltså tvingades lämna Kalmar i höstas.

Desto tyngre för KFF:s nya tränare Magnus Pehrsson, som gjorde sin första allsvenska match sedan derbyförlusten mot Trelleborg med Malmö FF i maj förra året då han sparkades. Nu alltså förlust hemma mot ett bottentippat lag på hemmaplan i premiären.

Kalmar gästar Hammarby om en vecka i allsvenskans andra omgång medan Sirius tar emot AFC Eskilstuna nästa måndag.

Kalmar FF: Hägg Johansson – Löfkvist, Elm, Aliti – Johansson, Magnusson, Hallberg, Elm, Akas – Romario, Diouf

Sirius: Jonsson – Björkström, Ceesay, Åhman Persson, Sirelius – Lindberg, Busch Thor, Andersson – Larson, Haglund, Ståhl