• Publicerat 31 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AFC Eskilstuna fortsätter att imponera med sitt enkla spel, något IFK Göteborg i dag fick bevittna på Tunavallen. Blåvitt har fortsatt mycket att jobba på om laget ska undvika en nedflyttningsstrid. 
– Det är klart att det här var den sämsta tänkbara starten. Sen ska man komma ihåg att AFC just nu rider på en framgångsvåg som kommer göra dem svårstoppad i inledningen av årets allsvenska, säger FD:s reporter Peder Venseth. 

FEM SNABBA MED PEDER VENSETH EFTER AFC ESKILSTUNA – IFK GÖTEBORG 3-1

Blåvitt förlorade premiären mot ett inspirerat AFC Eskilstuna – dina tankar?

– Jag tycker AFC gör det bra matchen igenom frånsett de första 20:e minuterna då Göteborg startade piggt. Hemmalaget spelar lugnt och utnyttjar sin tyngd där framme med de två stora anfallarna Denni Avdic och Samuel Nnamani på ett fint sätt.

Hur oroliga bör Blåvitt-lägret vara – nederlagstippade på förhand och nu den här smällen?

– Det är klart att det här var den sämsta tänkbara starten. Sen ska man komma ihåg att AFC just nu rider på en framgångsvåg som kommer göra dem svårstoppad i inledningen av årets allsvenska. Med det sagt måste Blåvitt höja sig i spelat om laget inte ska undvika att hamna i en bottenstrid i slutet av året.

Supertalangen Benjamin Nygren fick starta för Göteborg – hans match?

– Han visade första 20 minuterna, då Blåvitt hade sin bästa period i matchen, att han besitter stora kvalitéer i sitt spel. Sen blir det en svår match för ynglingen i takt med att AFC tar över matchbilden. Men på det hela taget en klart godkänd insats.

Denni Avdic fick agera inhoppare i AIK och då mest i lägen där matcherna skulle säkras – nu tillbaka i anfallspositionen igen och målgörare dessutom!?

– Han visar helt klart en gryende form. Han visar med sin stora hydda ett fint targetspel som han även visade upp i AIK stundtals. Börjar målen dessutom trilla in igen har AFC gjort ett riktigt kap.

MFF-lånet Adil Nalic var annars matchens stora spelare – hur bra kan han bli i årets allsvenska?

– En mycket spännande spelare tycker jag. Med sin rapphet och teknik kommer han bli ett stort tillskott för AFC. Med ett mål och en assist i dag blev han den avgörande faktorn för hemmalaget. Bra gjort av Malmö att låna ut mittfältaren istället för att hans talang ska urholkas på bänken hos den tilltänkta SM-vinnaren.