• Publicerat 30 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Alexander Isak har fått fart på karriären igen. Ikväll slog han till med ett historisk hattrick i Eredivisie i Willem II 3-2-seger över Fortuna Sittard.
– Det var väldigt galet, säger anfallaren till Fox Sports.

Alexander Isak blev i januari utlånad från Borussia Dortmund till Willem II och har sedan dess varit glödhet i Holland. Anfallaren blev belönad med en plats till den svenska EM-kvalsamlingen och kom till spel mot både Rumänien och Norge. Där visade anfallaren via två fina inhopp att han sannolikt kommit för att stanna i landslaget.

I kväll var han tillbaka i spel för sitt Willem II i mötet mot Fortuna Sittard. När matchen var summerade hade Isak slagit till med ett historisk hattrick från straffpunkten. Ingen spelare i ligan har tidigare lyckats med bedriften att enbart trycka dit tre bollar på straff.

Med sina tre mål blev också Isak den stora hjälten – Willem II kunde avgå med en 3-2-seger. Anfallaren står nu noterade för nio mål samtidigt som laget nu har plockat på sig tre raka segrar och klättrar i tabellen till en åttondeplats.

– Det var väldigt galet, vi fick tre straffar och det är inte så normalt, säger Isak efter matchen till Fox Sports.

Anfallaren ser inget stopp på succén:

– Jag vill inte sätta en gräns, allt är möjligt. Om jag håller fokus och fortsätter spela, så tror jag inte att det finns några gränser.